Karlstads kommuns mobil-appar

Här kan du läsa om och ladda ner mobil-appar som Karlstads kommun använder. Med hjälp av dem kan du till exempel köpa bussbiljetter, sortera sopor och hitta närmsta motionsspår.

Mitt Karlstad

Mitt Karlstad är Karlstads kommuns officiella app. Med hjälp av den kan du enkelt ringa eller skriva till oss direkt från appen. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att ställa frågor, lämna synpunkter och göra felanmälan.

Alla samtal, synpunkter, frågor och felanmälningar via appen, går direkt till våra kommunvägledare i Kontaktcenter. Oftast kan de svara direkt, men annars hjälper de dig att få kontakt med rätt handläggare i kommunen. Felanmälningar skickar de vidare till rätt ställe.

Om du skriver till oss kan du bifoga bilder och peka ut platser på kartan för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga hjälp. Vi svarar inom två arbetsdagar när du kontaktar oss via mejl, sociala medier och meddelanden.

Mitt Karlstad innehåller också Karlstadskartan där du i en överskådlig karta hittar information om allt från sevärdheter, vandringsleder och livsmedelkontroller.

Få viktiga meddelanden via push-notiser

Om du tillåter att appen skickar push-notiser till dig kommer du att få våra viktiga meddelanden direkt till dig när det till exempel är någon trafikstörning någonstans eller när vi har en vattenläcka.

Ladda ner appen Mitt Karlstad

Mitt Karlstad för Iphone
Mitt Karlstad oss för Android
MItt Karlstad för WIndows Phone

Karlstadsbuss

Det är enkelt att åka buss i Karlstad. Med Karlstadsbuss app kan du smidigt köpa en bussbiljett med swish eller betalkort, hitta till närmsta hållplats, planera din resa, se avgångstider i realtid, få störningsinformation samt se tidtabeller och kartor på alla linjer.

Ladda ner appen Karlstadsbuss

Karlstadsbuss för Iphone
Karlstadsbuss för androidtelefoner

Kasta rätt

Kasta rätt-appen är ett smidigt verktyg för alla som vill bli bättre på att källsortera. Du kan se hur du ska sortera dina sopor, söka på olika sorters skräp samt hitta öppettider till återvinningscentralerna. Appen är i första hand utvecklad för invånarna i Karlstads kommun men kan användas i hela Sverige.

Nästan hälften av det avfall som hamnar i soptunnan ska inte läggas där. Genom att bli bättre på att källsortera gör du både miljön och din plånbok en tjänst. Ju mer vi återvinner - desto mindre av naturens resurser behöver vi använda. Då blir det också enklare att hålla renhållningstaxan nere. Kasta rätt är framtagen av Karlstads kommun och Karlstads Energi.

Ladda ner appen Kasta rätt

Kasta rätt för Iphone
Kasta rätt för Android-telefoner

Mashie matsedel

Med Mashie matsedel kan både elever, föräldrar och personal i förskola och skola se vilken mat som serveras idag och någon vecka framåt, i kommunens skolor och förskolor.

Appen är en webbapp som fungerar på alla telefoner. Du hittar den genom att surfa till mpi.mashie.se/app och sedan söka upp den förskola eller skola som du vill se menyn från.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.