Delta och påverka

Så jobbar vi med medborgardialog i Karlstad

Vi vill ha en bra och levande dialog med dig och jobbar därför vi hela tiden med att förbättra möjligheterna för det.

Genom dialog med dig kan vi i kommunen i vissa frågor till exempel fånga upp nya idéer som vi annars inte tänkt på och våra politiker kan få ett bredare underlag inför beslut.

Vår definition av medborgardialog

Medborgardialog är dialog med Karlstadsborna på kommunens initiativ i syfte att skapa delaktighet och ge Karlstadsborna inflytande.

Det handlar alltså inte om de utbyten vi har ni hör av er till oss med synpunkter och frågor. Medborgardialog handlar inte heller om när vi informerar om vad vi gör. Både den dagliga dialogen om våra verksamheter och information om vad vi gör är viktigt, men det är inte det som vi kallar medborgardialog.

Aktuella dialoger

Här listar vi de dialoger som är aktuella i kommunen just nu.

Aktuella dialoger

Påverka via våra råd och nämnder

Kommunens nämnder har stöd av rådgivande organ, som till exempel pensionärsrådet. På så vis kan pensionärsföreningarna ta del av och påverka kommande beslut inom sina intresseområden.

Rådgivande organ

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.