Earth Hour i Karlstad - tillsammans för klimatet

Släck ner!

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid tar världen ställning för planeten under Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och visa ditt engagemang du också!

Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar.

Men det finns mycket du kan göra för att värna om miljön resterande 8759 timmar om året. Här har du några tips :) Delta gärna på våra aktiviteter nedan!

Aktiviteter lördag den 25 mars

  • Vi släcker ner på och runt Stora torget samt Tingvallagymnasiet

  • Solcellsmässa på Stora torget i Karlstad klockan 10-15
    Nu är solceller en hållbar investering, både för miljön och plånboken. Den el de skapar kan du använda direkt i ditt hus, eller sälja till nätet. Framtiden sesr ljus ut för den som vill producera sin egen el direkt från solen!

    I samarbete med flera aktörer ordnar vi en solcellsmässa på Stora torget där du får träffa installatörer, elnätsföretag, energirådgivare och andra som hjälper dig med svar på alla dina solcellsfrågor. Ta gärna med uppgifter om hur stora takytor du har så gör vi gör vi en första, grov kalkyl tillsammans. Välkommen till Stora torget klockan 10-15.

  • Konsert med Karlstads kammarkör i Karlstads domkyrka klockan 21
    Karlstads kammarkör håller konsert i Karlstads domkyrka klockan 21 den 25 mars. Välkommen på en stämningsfull kväll i stearinljusets sken. Fri entré!

Karlstad är en miljösmart kommun

Kommunfullmäktige i Karlstad beslutade den 19 januari 2017 om ett nytt övergripande mål i den strategiska planen: att Karlstad inom några årtionden ska bli en fossilfri och klimatsmart kommun. Det innebär bland annat att vårt klimatarbete ska underlätta för Karlstadsbor att minska sina utsläpp av växthusgaser. Att uppmärksamma Earth hour är ett sätt. Det ska vara lätt för invånare och företagare i vår kommun att göra miljö- och klimatsmarta val.

De fyra klimatvärstingarna

WWF, Världsnaturfonden,  radar upp fyra klimatvärstingar som har väldigt stor påverkan på vår planet. Det är bilen, biffen, bostaden och börsen.

Läs mer om klimatvärstingarna på WWF

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den