Miljö- och energiprojekt

Håll Karlstad rent

Håll Karlstad Rent anordnar i huvudsak två aktiviteter där barn och unga kan göra en insats för miljön; skräpplockardagarna och ungdomsstädning.

Håll Karlstad rent är en kampanj som i första hand riktar sig mot barn och ungdomar och syftar till att minska nedskräpningen i Karlstad. Det är ett samarbete med stiftelsen Håll Sverige Rent som bland annat årligen arrangerar skräpplockardagarna.

Nedskräpningen har ökat i hela landet och det är ett problem vi märker av även här i Karlstad. Karlstads kommun startade kampanjen ”Håll Karlstad Rent” 2007 och sedan dess har över 10 000 barn och ungdomar varit våra miljöhjältar och hjälpt till att hålla Karlstad rent.

Håll Karlstad Rent anordnar i huvudsak två aktiviteter där barn och unga kan göra en insats för miljön; skräpplockardagarna och ungdomsstädning.

Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en nationell manifestation mot nedskräpning som Karlstads kommun årligen arrangerar tillsammans med Karlstads Energi och stiftelsen Håll Sverige Rent. Karlstads kommun bjuder in alla Karlstadsbor att delta i skräpplockardagarna som äger rum under vecka 17. Aktiviteten innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde.

Mer om skräpplockardagarna

Ungdomsstädning

Vill ni få chansen att tjäna lite pengar till klubb- eller klasskassan? Håll Karlstad Rent erbjuder ungdomsföreningar och skolklasser att städa ett område någonstans i stan eller annat område inom Karlstads kommun.

Mer om ungdomsstädning

Frågor?

Du är välkommen att höra av dig till:

Erik Lisshammar
Tfn. 054-540 66 06
E-post: erik.lisshammar@karlstad.se

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den