Håll Karlstad rent

Skräpplockardagarna

Barn på Hultsbergs förskola
Barn vid Hultsbergs förskola filmas under Skräpplockardagarna 2016.

Skräpplockardagarna under vecka 17 är en årlig nationell manifestation mot nedskräpning som  innebär att barn, ungdomar och vuxna plockar skräp i sitt närområde. Var med du också! OBS! Anmälan är stängt och öppnar igen våren 2017.

Nu är det dags att anmäla sig till våra skräpplockardagar, som i år går under namnet Vi Håller Rent. Upplägget är samma som tidigare år, kampanjen innebär att förskolor, skolor och privatpersoner plockar skräp i sitt närområde under vecka 17. Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller vart du bor. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv.

2016 spelade vi in en film om hur det gick för barnen på Hultsbergs förskola när de plockade skräp. Den filmen kan du se här: Skräpplockardagarna 2016

Material och källsortering

Skräpet som ni plockat lämnar ni i ert närmaste soprum. Källsortera gärna skräpet, sortera till exempel brännbart-, glas-, hårdplast-, metall-, och eventuellt farligt avfall beroende på vilken typ av källsortering ni har. Karlstads Energi hämtar det sorterade skräpet enligt ordinarie sophämtning på skolor och förskolor.

Delta i en utlottning

För att uppmuntra barn och ungdomar att plocka skräp, lottar Karlstads kommun ut priser bland de skolor och förskolor som är med och plockar skräp. Första pris är 1 000 kronor.

Anmäl er redan i dag

Anmäl er till skräpplockardagarna via Håll Sverige Rents webbplats. OBS! Anmälan är stängt och öppnar igen våren 2017.

(Anmälningsformuläret riktar sig till skolor och förskolor men det går även bra att anmäla andra grupper eller privatpersoner).

Samtliga deltagare som har anmält sig erbjuds sopsäckar och tunnare handskar. Utdelning av material sker under vecka 15-16. Anmäl er senast den 29 mars för att vara säkra på att få materialet i tid.

Vill du vara med trots att anmälningstiden gått ut? 

Det går bra att anmäla sig efter att anmälningstiden gått ut. Dock kan tillgången på material vara begränsad och material delas ut i mån av tid eller enligt överenskommelse. 

Privatpersoner kan anmäla sig och får material i mån av tillgång eller enligt överenskommelse.

Frågor?

Hör gärna av dig till:

Erik Lisshammar
E-post: erik.lisshammar@karlstad.se
Telefonnummer: 054-540 66 06

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den