Dina jobbarkompisar

Vi är stolta över att jobba i Karlstads kommun

Karlstads största lag behöver förstärkning. Vi kan erbjuda flera hundra olika yrkesroller och alla är lika viktiga för att Karlstad ska vara en trevlig och välfungerande stad. I kommunens rekryteringsannonser medverkar några av våra medarbetare.
De kanske blir dina nya kollegor? 

Tobias Lindqvist  - stödassistent

Tobias har arbetat inom Karlstads kommun i 20 år. Sedan 2002 är han stödassistent på ett LSS-boende på Rud. När han inte jobbar spelar han trummor, tränar och fixar med huset. 
– I mitt jobb hjälper jag personer med särskilda behov som inte klarar sig själva, så att de ska få en så normalt fungerande vardag som möjligt. När jag ser att våra kunder utvecklas och flyttar fram det de klarar av, då blir jag nöjd och känner att jag gör nytta.
– Det känns tryggt att arbeta i Karlstads kommun och jag får mycket uppskattning för det jag gör. Det bästa med mitt jobb är att det är omväxlande, kul att träffa mycket människor och att jag är med och faktiskt gör skillnad för de boende.

 

Erika Wendell - behandlingsassistent

Erika jobbar som behandlingsassistet sedan hösten 2014. Hon arbetar i citygruppen på arbetsmarknads- och socialförvaltningen. 
– Först hade jag praktik på förvaltningen som en del av min utbildning. Sedan jobbade jag extra här under resten av studietiden, så det kändes helt naturligt att börja jobba här, säger hon. 
I sitt jobb stöttar Erika personer som lider av missbruk och eller psykiska funktionshinder. 

– Det bästa med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik. Det är utmanande att vara flexibel och försöka lösa olika situationer. 
Erika trivs verkligen med att jobba i Karlstads kommun. En fördel är att det är en stor organisation där det finns möjlighet att jobba på olika arbetsplatser. Det är utvecklande.

 

Viktoria Grännsjö - kommunikatör

IT-avdelningen i Karlstads kommun servar 7 500 medarbetare med telefoner, datorer, olika system och nätverk.
Som kommunikatör där är Viktorias främsta uppgift att förklara det svåra tekniska på ett sätt så att alla kan förstå.
– Det är ett självständigt arbete där jag ofta kan styra över min egen tid. Jag trivs superbra och har många härliga arbetskamrater. Vi är en del i att kommunen går runt. Fungerar inte det tekniska, så fungerar inte de andra delarna heller.
– En av kommunens ledstjärnor är att vi ska vara en stad för alla. Det är inte bara något vi säger, utan det märks verkligen. Hos oss på IT-avdelningen finns medarbetare med många olika bakgrunder, vilket jag tycker berikar arbetsplatsen.
När Viktoria inte jobbar älskar hon att träna crossfit, laga mat och löpträna ute i naturen.

 

Linda Chebbi - servicevärd

Linda Chebbi hittar du för det mesta i receptionen på Samhällsbyggnadshuset, i incheckningen på Karlstad Airport eller som zumbainstruktör på kommunens motionsanläggning, Haga motion. Som servicevärd i Karlstads kommun kan uppdragen se olika ut från vecka till vecka.
– Multi skilling är ett ord som vi använder mycket inom teknik- och fastighetsförvaltingen. Jag gillar att ha många olika uppdrag och att inte vara på samma ställe hela tiden. Det passar mig att vara rörlig och träffa olika människor.
– Det bästa med att jobba i Karlstads kommun är att det är bra ledning, trevliga arbetskamrater och att det finns stor möjlighet att utvecklas och jobba inom olika förvaltningar.

Tommy Estblom - skolvaktmästare

På fritiden vaktar han Färjestad BK:s utvisningsbås. Till vardags arbetar Tommy Estblom som skolvaktmästare i Skåre och Illanda. Ett jobb som han stortrivs med. Ingen dag är den andra lik.
– Jag gör mycket olika saker; flyttar möbler, reparerar saker, sätter upp tavlor och hyllor, hanterar nycklar och fixar och smörjer där det behövs. Dessutom kör jag ut all mat till förskolorna.
– Det är ett väldigt varierande jobb och man får mycket skön respons från eleverna. Det är häftigt att få vara med och följa dem från det att de går i förskolan till nian. Jag brukar säga till dem: ”Hos mig är dörren alltid öppen” om de vill komma och prata med en vuxen som inte sätter betyg.  

Susanne Eklund - enhetschef

Susanne Eklund är enhetschef på Klaraborgs specialpedagogiska enhet där hon har cirka 37medarbetare.
– Jag är rätt nyanställd och vill förmedla hur fantastiskt det är att börja jobba i en kommun som har så tydliga visioner och strukturer, säger hon. 
– Jag upplever att Karlstads kommun arbetar professionellt på många plan. Alla nya chefer erbjuds till exempel utbildning och bra introduktion.
Susanne, som är grundskollärare i botten och som specialiserat sig inom bland annat specialpedagogik, pendlar med tåg till Karlstad från Östra Ämtevik varje dag. En sträcka på cirka sex mil. Det fungerar jättebra. 
– Tiden på tåget fungerar som en sluss, när jag kommer hem har jag lagt jobbet bakom mig.

Robin Sousa Stenberg - servicevärd

Robin arbetar som servicevärd på ett elevhem. Där ger han vuxenstöd till ungdomar som behöver få vardagen att fungera med till exempel matlagning, tvätt och städ.
– Det roligaste med mitt jobb är att jag är med under hela utvecklingen hos de boende. Från att de kommer tills de börjar bli mer och mer självständiga. Det är också kul att det finns många möjligheter att hitta på saker tillsammans. Vi har trevligt ihop, både kollegor och boende.
Robin började arbeta på Karlstads kommun som personlig assistent. Sedan har han fortsatt som vikarie samtidigt som han studerar systemdesign på Karlstads universitet.
– Det bästa med att vara anställd på Karlstad kommun är att det känns tryggt och att det finns många möjligheter till olika sorters jobb. Jag har alltid känt mig välkommen!

 

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den