Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Förskollärare till Alsters förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Alsters förskola är en nybyggd förskola med sex hemvister (avdelningar) som startades hösten 2013. Vårt hus är unikt då vi är den första förskola i Sverige som byggts som ett passivhus.
Den ligger vackert beläget i utkanten av Alsters bostadsområde, strax utanför Karlstad. Vår förskola ligger mycket lättillgänglig med en kort avstickare från E18.
Vi arbetar Reggio Emilia- inspirerat och ser barnet som rikt, kompetent och nyfiket.
Vi pedagoger bemöter barnen utifrån en tro att barnen kan och vill utforska världen. Vi anser att miljön ska vara välkomnande, inspirerande, lärande, estetisk, tydlig och flexibel.
Miljön ska skapa goda förutsättningar för att barnen ska bli självständiga, bli utmanade och ta egna initiativ. Materialet är tillgängligt och lockar till utforskande.
Våra hemvister är därför åldersindelade och i par uppdelade i Yngre-Mellan-Äldre för att på bästa sätt anpassa miljöerna efter barnens ålder, utveckling och intressen. Ett utforskande, projekterande arbetssätt med naturvetenskapliga fördjupningar binder oss samman, allt i enlighet med läroplanens mål.

Arbetsbeskrivning

Reggio Emila-filosofin brukar även kallas för "Lyssnadets pedagogik" som bygger på att barnen är delaktiga och kan påverka sin vardag. Med hjälp av pedagogisk dokumentation fångar vi barnens tankar och intressen samt synliggör deras lärande för såväl barn som föräldrar. Vi ser därför gärna att du har goda kunskaper inom pedagogisk dokumentation.
Vi söker dig som har ett medforskande, utmanande, lyssnande och reflekterande förhållningssätt. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta reggio emilia- inspirerat sedan tidigare. Du ska vara väl förtrogen med våra styrdokument och ha en god förmåga att omsätta dem i både praktik och teori. Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan.
På Alsters förskola pågår det ständigt en utvecklingsprocess och ett aktivt förändringsarbete hos alla pedagoger kring förhållningssätt, barnsyn, kunskapssyn och miljöanpassning.
Välkommen med din ansökan och var med i utformandet av vår förskola!

Kvalifikationer

Förskollärarutbildning, examen och legitimation

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträdesdatum
31 juli 2017
Tillträde

Eller enligt överenskommelse

Ansök senast
14 maj 2017
Referensnummer
A675302
Antal arbetstillfällen
1
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
 
Nämndsekreterare
 
054-540 29 26
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den