Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

VA-ingenjör verk

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

På teknik- och fastighetsförvaltningen ansvarar vi för kommunens gator och vägar, naturmark, parker, lekplatser och allmänna platser. Vi ser till att kommunens invånare har rent dricksvatten av god kvalitet, vi bygger och förvaltar kommunens fastigheter och ansvarar även för den interna servicen till kommunens verksamheter. Dessutom är vi med och utvecklar nya bostadsområden och stadsdelar.

Du kommer att tillhöra samhällsbyggnadsavdelningen och dess VA-enhet som idag består av 23 medarbetare. Enheten svarar för uppföljning av VA-verksamheten som helhet och handlägger huvudmannaskapsfrågor gällande taxor, ekonomi, miljö, förvaltning, planering, utveckling, uppföljning samt abonnentfrågor. På enheten ligger också ansvaret för den strategiska planeringen för utveckling av den allmänna VA-anläggningen. Vi är en viktig kugge i samhällsplaneringsprocessen. Utöver förvaltar/beställarroller gällande drift av ledningsnät och verk, finns också projekt/byggledarroller för drivande av investeringsprojekt på verk och ledningsnät.

Arbetsbeskrivning

Karlstad står inför en rad utmaningar inom den kommunala VA-försörjningen kommande år. Vattenverk, reservoarer, avloppsreningsverk och pumpstationer behöver rustas inför framtidens krav på kapacitet och säkerhet för att garantera den långsiktiga försörjningen för kommande generationer.

Till detta spännande område söker vi en engagerad och pålitlig VA-ingenjör som kan svara för den långsiktiga och strategiska planeringen för avloppsreningsverken. Du får ansvar för strategi kring reinvestering och nyinvestering på verken och upprättar långsiktiga investeringsplaner. Du beställer årlig drift av verken från produktionsavdelningen och följer upp den. Du fastställer förslag till underhållsplan för anläggningarna och initierar förstudier och utredningar. Du har även ansvar för långsiktig processutveckling och svarar för att omvärldsbevaka utveckling och nya krav inom VA-processområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området men du kan också ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet inom VA-området och du har processbakgrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom strategisk planering och utredningsarbete. Har du dessutom erfarenhet av förvaltning inom VA-sektorn kan detta vara helt rätt jobb för dig.

God datorvana och B-körkort är ett krav.

Som person behöver du ha ett mått av tålamod i arbetets ibland långsiktiga karaktär och en flexibilitet då uppgifterna kan skifta efter behovet i verksamheten. Vi vill ha dig som är nyfiken, vill förbättra och kan se möjligheter i svåra frågeställningar och utmaningar. Du har förmågan att arbeta självständigt men också lätt för att samarbeta med andra. Du är bra på att dokumentera och kan formulera dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om du känner att detta är en utmaning som lockar dig är du välkommen att söka denna utvecklande tjänst hos oss. Vi värnar om vår personal och arbetar med delaktighet och ständiga förbättringar och uppmuntrar vår personal till att nyttja friskvårdstimme och friskvårdsbidrag.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansök senast
7 maj 2017
Referensnummer
TFN-2016-3626
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Eva-Lena Beiron
Enhetschef
054-540 68 10

Victoria Hågland Sandborgh
Projektingenjör
054-540 69 11
Facklig företrädare
Facklig företrädare kan nås via kommunens växel
 
054-540 00 00
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den