Jobba hos oss

Lediga jobb i Karlstad

Här kan du se alla lediga jobb i Karlstads kommun och skicka in din ansökan.

Kurator till Ilandaskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och skapa bra dagar för Karlstadsborna och samtidigt utveckla koncernen Karlstads kommun? Du får 7 000 arbetskamrater som tillsammans hjälps åt i det viktiga arbetet med att förverkliga vår vision om tillväxt och god livskvalitet.

Barn- och ungdomsförvaltningen är kommunens största förvaltning med drygt 2 400 medarbetare. Vi erbjuder plats i förskola och familjedaghem samt öppen förskola. Vi ansvarar också för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och fritidshem. Hos oss finns även en kulturskola med ett varierat utbud.

Ilandaskolan är en grundskola och grundsärskola för elever i åk 7-9. Skolan har ca 370 elever fördelade i fyra elevarbetslag.

Arbetsbeskrivning

Du som skolkurator ingår i skolans elevhälsoteam och bidrar med psykosocial kompetens som ett stöd för det pedagogiska arbetet samt i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

Du genomför samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom rådgivande och bearbetande samtal, relaterade till skolsituationen, med elever.
Du utreder och bedömer den sociala och psykosociala situationen för enskilda elever, bland annat som underlag för extra anpassningar, inför beslut om särskilt stöd och vid upprättandet av åtgärdsprogram.
Du ger också handledning/konsultation till skolans personal kring individer, grupper och organisation samt bidrar med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling.
Du arbetar aktivt med skolans strukturer och organisation när det gäller värdegrund och likabehandling och har ett särskilt ansvar gällande analys, dokumentation och uppföljning.

20% av tjänsten är förlagd till närliggande skola, Stodeneskolan åk 1-6.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av liknande arbete.
Vi söker dig med stort engagemang och god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du är både kreativ och besitter analytisk förmåga för att hantera individ- och gruppärenden. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträdesdatum
14 augusti 2017
Ansök senast
7 maj 2017
Referensnummer
A674880
Antal arbetstillfällen
1
Kontaktperson

Anna Carlsson
Rektor
054-540 36 91
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Ann-Mari Brunzell
 
Nämndsekreterare
 
054-540 29 26
Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansök här

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den