Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Vi ger omsorg och service inom individ- och familjeomsorgen. Här finns även flyktingmottagning, tolkservice samt kommunens socialpsykiatriverksamhet.

Vi har hand om familjerättsliga frågor, budget- och skuldsanering, boutredning, familjerådgivning och är tillstånds- och tillsynsmyndighet för alkohol och tobak. Vi har även övergripande ansvar för kommunens insatser mot arbetslöshet.

Exempel på yrken

De största arbetsgrupperna hos oss är socialsekreterare, boendestödjare och behandlingsassistenter. 

Vi söker integrationshandledare/boendestödjare

Avdelningen för nyanlända ansvarar för de barn och unga som kommit till Sverige och Karlstad som asylsökande utan legal företrädare eller föräldrar.

Vi har både asylboenden och boende för de som fått permanent uppehållstillstånd (PUT). Det finns också en verksamhet som stöttar de ungdomar som flyttat till eget boende.

Arbetet är schemalagt vilket innebär dag, kväll, nattjänstgöring samt helgarbete.

Arbetsuppgifterna är bland annat att stötta ungdomen i deras dagliga liv, läxläsning samt fritidsverksamhet.

Du ska vara flexibel och kunna hugga i där du behövs.

För att arbeta hos oss på en fast tjänst vill vi att du har en högskoleutbildning inom socialsektor, KY utbildning eller annan likvärdig utbildning som bedöms av arbetsgivaren.

Som vikarie vill vi att du har någon form av utbildning, till exempel undersköterska, barn och fritid eller motsvarande Det är meriterande om du har  vana av att arbeta med männisikor från andra kulturer eller av att arbeta med barn och unga.

Innan du anställs av oss vill vi  ha in ett utdrag från belastningsregistret gällande HVB-hem.

För tillfället söker vi inga fasta tjänster, men vi har behov av timvikariarier. Välkommen med din ansökan via Aditro Recruit, se länken nedan.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anna Axelsson, telefon: 054-540 49 14, e-post: anna.axelsson2@karlstad.se

Läs mer om ensamkommande unga

Länk till Aditro Recruit för att söka tjänst

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den