Uppleva och göra

Biblioteken i Karlstad

På biblioteken kan du låna böcker, filmer, musik, tidskrifter med mera. Du kan också använda Internet, söka i databaser, släktforska, låna dator, läsa dagstidningar eller bara sitta och njuta. Har du dator och Internet så kan du använda biblioteket dygnet runt.

Våra bibliotek

I Karlstads kommun finns tio bibliotek: Stadsbiblioteket och biblioteken i Edsvalla, Kronoparken, Molkom, Skattkärr, Skåre, Vålberg, Våxnäs, Väse och Älvsbacka. Öppettider för varje bibliotek hittar du i högerkolumn.

Vill du veta vad som händer på biblioteken kan du kolla i vår kalender här.

Biblioteket hemifrån

Med en dator och Internet kan du söka, låna om eller reservera böcker var du än är. Du kan också fråga biblioteket on-line, låna e-böcker och e-musik, söka i databaser och mycket mer. Det enda du behöver är ett lånekort och en pinkod. Om du vill använda våra e-tjänster loggar du in med dessa uppgifter på bibliotekvarmland.se (inloggningen finns där högst upp till höger).

Meröppet bibliotek

Låna böcker, studera eller använd biblioteket som en mötesplats för din förening efter att personalen gått hem för kvällen, eller på helger. Du låser upp med din mobiltelefon.
I Karlstad finns ett meröppet bibliotek, Skåre bibliotek. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den