Viktig information

Fortsätt att koka dricksvattnet i Väse

Karlstads kommun rekommenderar att dricksvattnet kokas innan användning i områdena  Grän, Rörsvik, Ekholmen och Väse. Detta gäller de som har kommunalt vatten.

För områden Skattkärr, Herrön, Spånga har vi sedan fredag 22 september kunnat häva kokningsrekommendationen.

Uppdaterad information: Kokningsrekommendationen gäller tills vidare. Vi kan ännu inte ange någon tidpunkt när dessa kan hävas. Följ nyhetsflödet längre ned på sidan. Vi uppdaterar informationen dagligen under eftermiddagen - klicka på rubriken så får du upp hela texten. Du kanske även behöver uppdatera sidan i din webbläsare för att se ny information.

Vid provtagning har en förekomst av E. coli- bakterier konstaterats vid provplatser i Skattkärr och Väse vilket medför att vi nu utfärdar en rekommendation att koka dricksvattnet innan man dricker det eller använder det i matlagningen.

Vi kan ännu inte med säkerhet säga vad som orsakat dessa förekomster. Ett huvudspår är att vattentornet i Skattkärr på något sätt är inblandat men vi utesluter inte att det kan finnas någon annan orsak. Vattentornet är nu bortkopplat.

Vårt arbete med att återställa vattenkvaliteten är i nuläget inriktat på en  spolning av de berörda vattenledningarna genom att öppna spolposter på strategiska punkter för att öka omsättningen av vatten. Vi tar även dagliga vattenprover för att följa upp förekomsten av bakteriell påverkan.

I det berörda området finns det en del samhällsviktig verksamhet i form några förskolor, skolor och vårdboenden som kommer vid behov förses med rent dricksvatten från utkörda vattentankar.

E. coli- bakterier kan i värsta fall orsaka magsjuka. Om du känner dig sjuk, kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefon 1177.

Senaste nytt

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den