Gustaf Frödings minnesgård

Alsters herrgård

Alsters herrgård exteriörbild från norrsidan
Gustaf Frödings minnesgård

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern. Herrgården ligger åtta kilometer öster om Karlstad. 

Alsters herrgård består av ett flertal byggnader med tillhörande herrgårdspark och nära anslutning till vandringsleder, strandbad och fågeltorn. Förutom ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat finns ett flertal andra verksamheter som konstgalleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställning om Gustaf Fröding samt Länshemslöjdsföreningen i Värmlands utställningslokaler.

Herrgården har normalt öppet under sommarsäsongen maj-augusti samt helger i september med lunch, visningar och kaffeservering varje dag. Vintersäsongen profileras av julbord och julmarknad samt bokade konferenser och fester. Middagar, bröllop, konferenser och liknande kan bokas året om genom herrgårdscaféet.


Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den