Karlstads kommuns mobil-appar

Här kan du läsa om och ladda ner mobil-appar som vi tagit fram. Med hjälp av dem kan du till exempel köpa bussbiljetter, sortera sopor och hitta närmsta motionsspår.

Mitt Karlstad

Mitt Karlstad är Karlstads kommuns officiella app. Med hjälp av den kan du nå kommunen på det sätt som passar dig bäst för att ställa frågor, lämna synpunkter och göra felanmälan.Du kan ringa, skicka meddelande, eller skriva till oss på Facebook och Twitter. Alla kontaktvägar finns samlade i appen.

Om du skickar meddelande kan du bifoga bilder och peka ut platser på kartan för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga hjälp. Vi  svarar inom två arbetsdagar när du kontaktar oss via mejl, sociala medier och meddelanden. Många frågor kan våra kommunvägledare i Kontaktcenter svara på direkt, men annars hjälper de dig att få kontakt med rätt handläggare i kommunen.

Mitt Karlstad är framtagen av Karlstads kommun.

Mitt Karlstad för Iphone
Mitt Karlstad oss för Android

Kasta rätt

Kasta rätt-appen är ett smidigt verktyg för alla som vill bli bättre på att källsortera. Du kan se hur du ska sortera dina sopor, söka på olika sorters skräp samt hitta öppettider till återvinningscentralerna. Appen är i första hand utvecklad för invånarna i Karlstads kommun men kan användas i hela Sverige.

Nästan hälften av det avfall som hamnar i soptunnan ska inte läggas där. Genom att bli bättre på att källsortera gör du både miljön och din plånbok en tjänst.

Ju mer vi återvinner - desto mindre av naturens resurser behöver vi använda. Då blir det också enklare att hålla renhållningstaxan nere.

Kasta rätt är framtagen av Karlstads kommun och Karlstads Energi.

Kasta rätt för Iphone
Kasta rätt för Android-telefoner

Båtbussguide

Båtbussguide är din ljudguide på båtbussarna i Karlstad. Du hör berättelser om de platser du åker förbi samtidigt som du ser på kartan var du befinner dig. Båtresan blir både avkopplande och intressant!

Det finns över 50 platser i guiden som båtbussarna passerar.

Båtbussguiden är framtagen av Karlstads kommun och finns på språken svenska, engelska, tyska och spanska

Båtbussguide för Iphone
Båtbussguide för Android-telefoner

Karlstadsbuss

För att göra dina bussresor med Karlstadsbuss enklare har vi tagit fram en app. Med den kan du hitta närmsta hållplats, se aktuella avgångstider, planera resan mellan två hållplatser, läsa tidtabeller, titta på kartor och beställa sms-biljetter.

Karlstadsbuss för Iphone
Karlstadsbuss för androidtelefoner

Skolmaten

Med appen Skolmaten kan både elever, föräldrar och personal i förskola och skola se vilken mat som serveras idag och någon vecka framåt, i kommunens skolor och förskolor.

Du hittar din skola genom att antingen söka med navigering eller välja att se de som finns nära dig utifrån var du just nu befinner dig.

Appen är gemensam för hela Sverige och kommunen lägger enbart in den informationen som gäller Karlstads kommun.

Nedladdning

Här kan du ladda ner din app till din Iphone eller Androidtelefon
Skolmaten för Iphone
Skolmaten för androidtelefoner

Karlstadkarta

Karlstadskarta hjälper dig att hitta till olika ställen i kommunen utifrån var du befinner dig. Med den kan du få reda på var exempelvis närmsta bibliotek, teater, kulturhistoriska byggnad, förskola, skola, lediga tomt, motionsspår, badplats eller torrdass finns.

Kanske är du i Karlstad och är nyfiken på närmsta sevärdhet eller är på en husvisning och vill se var närmsta motionsspår och skola ligger. Du kan också läsa mer om de utmärkta platserna på kartan genom att klicka dig vidare.

Appen är framtagen av Karlstads kommun.

Karlstadkarta för Iphone

Karlstadkarta för Ipad