Karlstads kommuns mobil-appar

Här kan du läsa om och ladda ner mobil-appar som Karlstads kommun använder. Med hjälp av dem kan du till exempel köpa bussbiljetter, sortera sopor och hitta närmsta motionsspår.

Mitt Karlstad

Mitt Karlstad är Karlstads kommuns officiella app. Med hjälp av den kan du nå kommunen på det sätt som passar dig bäst för att ställa frågor, lämna synpunkter och göra felanmälan. Du kan ringa, skicka meddelande, eller skriva till oss på Facebook och Twitter. Alla kontaktvägar finns samlade i appen.

Om du skickar meddelande kan du bifoga bilder och peka ut platser på kartan för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga hjälp. Vi svarar inom två arbetsdagar när du kontaktar oss via mejl, sociala medier och meddelanden. Många frågor kan våra kommunvägledare i Kontaktcenter svara på direkt, men annars hjälper de dig att få kontakt med rätt handläggare i kommunen.

Mitt Karlstad innehåller också Karlstadskartan där du i en överskådlig karta hittar information om allt från sevärdheter, vandringsleder och livsmedelkontroller.

Få viktiga meddelanden via push-notiser

Om du tillåter att appen skickar push-notiser till dig kommer du att få våra viktiga meddelanden direkt till dig när det till exempel är någon trafikstörning någonstans eller när vi har en vattenläcka.

Mitt Karlstad är framtagen av Karlstads kommun.

Mitt Karlstad för Iphone
Mitt Karlstad oss för Android
MItt Karlstad för WIndows Phone

Kasta rätt

Kasta rätt-appen är ett smidigt verktyg för alla som vill bli bättre på att källsortera. Du kan se hur du ska sortera dina sopor, söka på olika sorters skräp samt hitta öppettider till återvinningscentralerna. Appen är i första hand utvecklad för invånarna i Karlstads kommun men kan användas i hela Sverige.

Nästan hälften av det avfall som hamnar i soptunnan ska inte läggas där. Genom att bli bättre på att källsortera gör du både miljön och din plånbok en tjänst.

Ju mer vi återvinner - desto mindre av naturens resurser behöver vi använda. Då blir det också enklare att hålla renhållningstaxan nere.

Kasta rätt är framtagen av Karlstads kommun och Karlstads Energi.

Kasta rätt för Iphone
Kasta rätt för Android-telefoner

Båtbussguide

Båtbussguide är din ljudguide på båtbussarna i Karlstad. Du hör berättelser om de platser du åker förbi samtidigt som du ser på kartan var du befinner dig. Båtresan blir både avkopplande och intressant!

Det finns över 50 platser i guiden som båtbussarna passerar.

Båtbussguiden är framtagen av Karlstads kommun och finns på språken svenska, engelska, tyska och spanska

Båtbussguide för Iphone
Båtbussguide för Android-telefoner

Karlstadsbuss

För att göra dina bussresor med Karlstadsbuss enklare har vi tagit fram en app. Med den kan du hitta närmsta hållplats, se aktuella avgångstider, planera resan mellan två hållplatser, läsa tidtabeller, titta på kartor och beställa sms-biljetter.

Karlstadsbuss för Iphone
Karlstadsbuss för androidtelefoner

Mashie matsedel

Med Mashie matsedel kan både elever, föräldrar och personal i förskola och skola se vilken mat som serveras idag och någon vecka framåt, i kommunens skolor och förskolor.

Appen är en webbapp som fungerar på alla telefoner. Du hittar den genom att surfa till mpi.mashie.se/app och sedan söka upp den förskola eller skola som du vill se menyn från.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.