Anhörigstöd och avlastning

Det här erbjuder vi

Anhörigstödet i Karlstad erbjuder avlastning, samtal, föreläsningar och möjligheten att komma i kontakt med andra i samma situation.

Anhöriggrupp

För dig som vill träffa andra i liknande situation finns möjlighet att delta i en anhöriggrupp. Här kan du få kunskap och information kring frågor som kan vara viktiga för dig som anhörig.

Du kan även få råd och tips om hur du på olika sätt kan underlätta och hantera vardagen. Gruppen kan också ge dig många positiva och glada stunder.

Vi startar nya anhöriggrupper kontinuerligt efter behov. Några exempel på anhöriggrupper  är;

 • Make/maka till närstående med en demenssjukdom
 • Vuxna barn till förälder med demenssjukdom
 • " Ung anhörig " - för dig mellan 18-30 år 
 • Förälder till barn över 18 år med funktionsnedsättning
 • Förälder till barn i grundskolan med funktionsnedsättning
 • Make/maka med närstående som drabbats av stroke
 • Make/maka till närstående som har växelvård eller korttidsplats
 • Anhörig till närstående som har Parkinsons sjukdom
 • Anhöriga till någon som tagit sitt liv - i samarbete med Svenska kyrkan. Startar under hösten 2015. Intresseanmälan till Anhörigkonsulent Maria Scnelzer.

Kontakta en av oss anhörigkonsulenter om du vill vara med i en anhöriggrupp.

Anhörigskolan

Anhörigskolan är en gruppverksamhet för anhöriga till personer med riskbruk, missbruk eller beroende. Vi träffas kvällstid, kl. 17–19.30 en kväll i veckan under 8 veckor. Kontakta en av oss anhörigkonsulenter, se under ” Anhöriga till personer med alkohol- eller drogproblem”. Välkommen att kontakta oss för information och anmälan!

Samtal

Vi har möjlighet att möta dig som anhörig enskilt, i par- och familjesamtal. Här ges du möjlighet att tala om din situation med fokus på hur du har det och hur du mår. Kontakta en av oss anhörigkonsulenter om du vill boka ett samtal.

Föreläsningar och tematräffar

Ökad kunskap är ofta nyckeln till utveckling och förändring. Därför arrangerar vi föreläsningar och olika tematräffar för anhöriga, frivilliga och andra intresserade.

Här hittar du program för våra föreläsningar och tematräffar.

Må bra - aktiviteter

Det är viktigt att man som anhörig tänker på att ta hand om sig själv. Du erbjuds därför möjlighet att delta i olika aktiviteter som handlar om att just du ska må bra.

Enbraplats.se

Enbraplats.se är en webbtjänst som är en mötesplats för anhöriga. Via Enbraplats kommer anhörigstödet till dig, när du själv har tid och behöver det som allra mest.

För dig som anhörig innebär Enbraplats:

 • En trygg nationell mötesplats som är öppen dygnet runt
 • En plats där du kan finna stöd hos andra som är i en liknande situation
 • En plats där du kan skriva av dig och ta del av andras upplevelser och erfarenheter

Som användare kan du nå Enbraplats från vilken dator eller mobiltelefon som helst, enda kravet är internet-uppkoppling.

Inloggning till Enbraplats

Du får inloggningsuppgifter via någon av kommunens anhörigkonsulenter eller demensjuksköterska, som också fungerar som din egen kontaktperson.

Du kan även gå in på Enbraplats.se och anmäla ditt intresse. Då tar en anhörigkonsulent kontakt med dig och ger dig inloggningsuppgifter.Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den