Januari

Karlstads kommun vann mot Hells Angels

Motorcykelklubben Hells Angels måste lämna gården i Hertzöga. Det beslutade hovrätten i en dom den 18 januari. Domen innebär också att föreningen Solstadens motorsport ska betala kommunens rättegångskostnader på 158 885 kronor.

– Det här är en seger för demokratin och vår kamp mot de kriminella nätverken. Vi vill inte ha Hells Angels i Karlstad och hoppas att de nu accepterar det här domslutet och lämnar lokalen, säger moderaten Per-Samuel Nisser, som är kommunstyrelsens ordförande.

Enligt hyresavtalet måste Solstadens motorsport försäkra fastigheten. Det har de inte gjort. Hovrätten har nu slagit fast att det är ett avtalsbrott. Det innebär att fastighetsägaren, Karlstads kommun, har rätt att säga åt dem att lämna lokalen. Föreningen kan överklaga till Högsta domstolen och har nu fyra veckor på sig att göra det.

Våren 2013 kom samtliga partier i kommunstyrelsen överens om att kriminella nätverk inte är välkomna i Karlstads kommun. Vi ska göra allt för att bekämpa den organiserade brottsligheten. Sedan köpte Karlstads kommun Hells Angels klubblokal för 3,1 miljoner kronor och sa upp hyresgästen. Det var polisen som rådde kommunen att göra så. Hells Angels svarade med att säga nej till uppsägningen. Resultatet blev två olika rättsprocesser som kommunen nu har vunnit.

– Alla goda krafter i samhället måste samverka för att bekämpa de kriminella mc-gängen. Vi har ansvar för att Karlstad är en trygg stad att leva och bo i, säger Per-Samuel Nisser.

Tillbaka