Coronaviruset

Information angående Covid-19

Vårblomma i förgrunden med Alsters herrgård i bakgrunden

Alsters herrgård följer utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Herrgården håller öppet varje dag under sommaren.

Vi är en del av Karlstads kommun och följer likt resten av kommunen utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer även Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Alsters herrgård har stora ytor utomhus med herrgårdspark och omgivande naturområden, och har under högsäsong några öppna byggnader på området. För att minska risken för smittspridning har vi vidtagit många åtgärder i förhoppning om att vara ett bra och lämpligt besöksmål även i virustider.

Förhoppningsvis kan vi vara det andningshål som kanske så många behöver framöver och redan nu kan herrgårdspark med lekskog, grillplats och naturstigar besökas för de som har möjlighet.

Varmt välkomna om ni är friska och ta hand om er!

 

Förändringar i verksamheten utifrån Coronaviruset

Uppdaterat 30 april 2021

Från 1 maj öppnar café och Östra flygeln samt att vi börjar med Frödingpromenad utomhus. Västra flygeln öppnar 13 maj. Vi har ett flertal handspritstationer samt skyddsglas vid diskar. I vissa byggnader har antalet besökare begränsats och möbleringen har förändrats för att ge förutsättningar för att hålla avstånd. 

Restaurang och café

Öppet 1 maj - 30 september dagligen 11-17. 

Max 4 personer/bord och borden får inte flyttas. Låt gärna en person i sällskapet beställa åt alla för att minska risken för trängsel. Vi kommer ut med smör och bröd till borden samt serverar kaffe vid borden. Vatten och kaffestationer finns både inomhus och utomhus.

Information, bokning och butik Östra flygeln

Information, bokning och butik har öppet 1 maj - 30 september dagligen 11-17. Max 1 besökare åt gången i butiken utöver personalen. Undantag som ledsagare och motsvarande kan förekomma. 

Galleri Östra flygeln

Galleriet är stängt på grund av rådande omständigheter. 

Visningar

Berättelsen om Fröding ersätts av en Frödingpromenad i herrgårdsparken. En halvtimmeslång berättelse om Gustaf Frödings liv och verk. Frödingpromenaden sker dagligen klockan 12, 14 och 16 i herrgårdsparken. Visningen förbokas och är för max 8 personer och kostar 50 kr. Bokning kan göras via 054-540 23 50 eller alstersherrgard@karlstad.se alternativt på plats direkt i Östra flygeln. Vill du undvika att gå in kan du betala via swish om du anger ditt swishkopplade mobilnummer vid telefonbokning. Samling vid Frödingbysten på framsidan. 

Frödingutställningen 

Frödingutställningen är stängd på grund av rådande omständigheter. 

Slöjdbutiken i Västra flygeln

Öppet 13 maj - 30 september dagligen 11-17 med begränsat antal besökare i butiken samtidigt. 

Utställningarna i Västra flygeln

Öppet 13 maj - 30 september dagligen 11-17 med begränsat antal besökare i utställningarna samtidigt. 

 

 

Uppdaterad den