Coronaviruset

Information angående Covid-19

Vårblomma i förgrunden med Alsters herrgård i bakgrunden

Alsters herrgård följer utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Herrgården håller öppet varje dag under sommaren men med restriktioner och delar av byggnaderna stängda. I stort sett all programverksamhet är för närvarande inställd. 

Vi är en del av Karlstads kommun och följer likt resten av kommunen utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer även Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Alsters herrgård har stora ytor utomhus med herrgårdspark och omgivande naturområden, och har under högsäsong de flesta verksamheter öppna på området. För att minska risken för smittspridning har vi vidtagit många åtgärder i förhoppning om att vara ett bra och lämpligt besöksmål även i virustider.

Förhoppningsvis kan vi vara det andningshål som kanske så många behöver framöver och herrgårdspark med lekskog, grillplats och naturstigar ger bra förutsättningar för detta. 

Varmt välkomna om ni är friska och ta hand om er!

 

Förändringar i verksamheten utifrån Coronaviruset

Uppdaterat 27 juli 2021

Alla verksamheter håller öppet och möbleringen har förändrats för att ge förutsättningar för att hålla avstånd. Vi har ett flertal handspritstationer samt skyddsglas vid diskar. 

Restaurang och café

Öppet 1 maj - 30 september dagligen 11-17. 

Avstånd mellan sällskap gäller. Max 8 personer/bord inomhus. Bord får inte flyttas. Låt gärna en person i sällskapet beställa åt alla för att minska risken för trängsel. Vatten och kaffestationer finns oftast både inomhus och utomhus.

 

Visningar

Berättelsen om Fröding ersätts av en Frödingpromenad i herrgårdsparken. En halvtimmeslång berättelse om Gustaf Frödings liv och verk. Frödingpromenaden sker dagligen klockan 12, 14 och 16 i herrgårdsparken. Visningen förbokas och har begränsat antal personer som kan gå med. Visningen kostar 50 kr. Bokning kan göras via 054-540 23 50 eller alstersherrgard@karlstad.se alternativt på plats direkt i Östra flygeln. Samling vid herrgårdsbyggnadens huvudentré på framsidan. 

Frödingutställningen 

Frödingutställningen är stängd på grund av rådande omständigheter. 

 

 

Uppdaterad den