Reflexvandring i vintermörkret för modiga barn

Nyckeljakten på Alsters herrgård

Nyckeljakten på Alsters herrgård

Alsters herrgårds egen husvätte har spelat herrgården ett spratt och gömt nyckeln till huvudbyggnaden någonstans på området. Han har placerat ut ledtrådar med bokstäver för att vi ska kunna hitta den. Samla bokstäverna och lista ut vart vätten gömt nyckeln.

Denna reflexjakt för hela familjen genomförs bäst när mörkret fallit, men kan även göras under dagtid när det är ljust ute.

Blått och rött spår

Den finns i två varianter: Huvudspåret är det blå spåret där du följer vita reflexer och går ner i Bäverdalen intill Alsters herrgård. Tänk på att blått spår kan vara lerigt, halkigt och besvärligt på vissa partier så ta det försiktigt. Blått spår är ungefär 600 meter.

Det röda spåret, där du följer orangegula reflexer, är kortare och rör sig på Alsters herrgårds grusgångar. Röda spåret passar de minsta barnen och är tillgänglighetsanpassat men gångarna snöskottas normalt inte vilket i vissa fall kan försvåra tillgängligheten. Rött spår är ungefär 250 meter.

Information

Nyckeljakten är gratis och sitter uppe dygnet runt. Den startar vid Östra flygeln och slutar vid Västra flygeln. Du behöver ficklampa eller pannlampa, något att skriva upp bokstäverna på och en eventuell belöning till modiga barn. Kanske tävla sinsemellan om vem som hittar nyckeln först?

Vi vill gärna veta vad du tyckte i efterhand så maila gärna din upplevelse till per-olov.byh@karlstad.se och hjälp oss med förslag på vad som behöver förbättras eller anpassas.

Uppdaterad den