Alsters herrgård

Utställningar

Konstutställning i Östra flygeln, akvarelltavla och pinnfigurer

Alsters herrgård har, förutom utställningen om Gustaf Fröding, ett flertal olika tillfälliga utställningar inom bland annat områdena konst och slöjd. De flesta tillfälliga utställningarna är i någon av flygelbyggnaderna.

Västra flygeln - Slöjdens hus

Utmärkt värmländsk slöjd

Från 13 maj till mitten av juli i år ställer 20-talet hantverkare som kan titulera sig Utmärkt Värmländsk Slöjdare ut sina alster. Den exklusiva titeln har de fått sedan en sakkunnig jury bedömt och godkänt deras produkter och gett dem rätten att kvalitetsmärka sina saker med etiketten Utmärkt Värmländsk Slöjd.

Djur och odjur

Från den 4 augusti till och med den 28 augusti 2021 visas vandringsutställningen "Djur och odjur". Idén till projektet kom från länshemslöjdskonsulenterna i Västra Götalands län. De ville i samband med att coronaviruset minskade möjligheterna till evenemang och umgänge slå ett slag för hantverk. De som ville delta i projektet fick tyglappar på vilka de skulle skapa broderier på temat "Djur och odjur". Över 800 personer anmälde intresse och fantasin flödade.Lapparna har sedan satts samman till collage som fästs på skärmar. Det är de som nu går landet runt i form av en vandringsutställning.

Östra flygeln - Galleriet

Östra flygelns galleri kommer vara stängt 2021. 

 

Det du sökte på gav inga träffar. Är du säker på att du stavat rätt? Prova gärna igen.

Uppdaterad den