Alsters herrgård

Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco

Datum: 5 augusti 2022
Tid: kl. 19:30 - 21:30
Plats: Alsters herrgård
Adress: Alsters herrgårdsväg 3

Sommarkonsert i herrgårdsparken med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco.

TAW & Mauro Scocco

Fredag 5 augusti gästas Alsters herrgård av Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco för en konsert i herrgårdsparken. 

⌁ Alsters Herrgård, Karlstad

⌁ Fredag 5 augusti

⌁ Konsertstart kl 19.30

⌁ Biljettpris 495 kr

Biljetter på Tickster.com

 

Känslan för omedelbar popmusik och texter som når in har gjort Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij till centralgestalter i den svenska, samtida låtskrivartraditionen. Under sommaren 2022 ger de sig ut på en gemensam bandturné med konserter i hela landet, från de skånska slättlandskapen till fjälltopparna i Härjedalen för att sedan avsluta på Skansen i Stockholm den 11 augusti. Till Alsters herrgård anländer de den 5 augusti för en sommarkonsert i herrgårdsparken. 

Om konserten

Välkommen till Alsters herrgård och sommarkonserten i herrgårdsparken med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco.  

Konserten arrangeras av artistbyrån Jubel i Stockholm. Jubel har anlitat Nöjesfabriken som medarrangör och platsanavarig. Alsters herrgård står mest för plats och lokaler men vi försöker svara så gott vi kan på alla frågor. Flera av dem är sammanställda nedan i en FAQ. Med reservation för ändringar.

FAQ

Spelplats

Konserten är utomhus i herrgårdsparken. Det finns inget inomhusalternativ så konserten körs även om det är dåligt väder. Vid regn rekommenderas regnkläder då paraplyer skymmer sikt för övriga besökare. 

Scen

Scenen kommer placeras vid huvudbyggnaden med riktning söderut mot Vänern. De flesta av restaurangens sittplatser kommer troligen inte kunna användas under konserten då de hamnar bakom eller vid sidan av scenen.

Sittplatser

Medtag egen filt eller stol om du vill, men det finns bänkar som både placeras ut och som man kan hämta själv och placera på plats (träbänkar utan ryggstöd). Publikytan är herrgårdsparken med riktning mot scen som står vid huvudbyggnaden. Publikantalet uppskattas till 800-1000 personer. 

Picnic och alkohol

Går bra att ta med om man har egen filt/stol. Att ta med alkohol i måttlig mängd är tillåtet då herrgårdsparken betraktas som allmän plats. Ingen alkohol serveras på plats.

Hundar

Arrangören rekommenderar inte att ta med hund, dels på grund av ljudnivå, dels för allas trivsel då många gäster är hundrädda eller har allergier. Det kan bli trångt och högljutt så hund är inte optimalt men inte förbjudet om man placerar sig i utkanten av herrgårdsparken.

Parkering

Parkering sker på Alsters herrgårds huvudparkering, vid Frödingstenen eller vid Lantmännen där grindarna hålls öppna fram till någon timme efter spelningens slut. Flera parkeringsytor finns längre in på Lantmännen när första ytan blir full. Ca 500 meters promenad till Alsters herrgård.

Handikapparkering

Ett flertal platser reserveras vid huvudparkeringen men det kan visa sig inte vara tillräckligt. Därifrån är det ca 150 meter till publikplatserna. Platserna på gården stängs av tillfälligt under programmet. Det går bra att släppa av och hämta vid vändplatsen på huvudparkeringen med ca 100 meter till publikplatserna. Parkeringsvakter finns på plats och vi hoppas att alla har förståelse för att herrgårdens parkeringsplatser inte är anpassade för mängden besökare.

Stadsbuss

Linje 5 mot Alster. Gå av vid hållplats Lantmännen och promenera tillbaka västerut längs med Gustaf Frödings gata. Alsters herrgård ligger cirka 400 meter sydväst om avstigningsplatsen.

Karlstadsbuss

Länsbuss

Linje 501 mot Skattkärr, Väse. Gå av vid hållplats Alster, Lantmännen och promenera tillbaka västerut längs med Gustaf Frödings gata. Alsters herrgård ligger cirka 400 meter sydväst om avstigningsplatsen.

Värmlandstrafik

Tillgänglighet

Alsters herrgård och herrgårdsparken är tillgänglighetsanpassad så gott det går utifrån byggnadsminnesskydd och förutsättningar. Mer information om tillgänglighet och  toaletter hittar du på Tillgänglighet på Alsters herrgård

Toaletter

Herrgården har två toaletter i huvudbyggnaden och en i vardera flygeln. 

Mat

Herrgårdscaféet erbjuder delar av caféts ordinarie meny under kvällen, bland annat Kalvytterfilé med tillbehör, kummelfilé med tillbehör, Pasta Carbonara, Toast Skagen, Räksmörgås, Italiensk sallad, Chiligryta och matpaj. Menyn finns på Alsters herrgårdscafés menysida. Herrgårdscafét har inte rättigheter så ingen alkohol kommer att serveras under kvällen. 

Uppdaterad den