Galleri Östra flygeln

Dans bort i vägen...

Datum: 4 juni 2022
Tid: kl. 11:00 - 17:00
Plats: Galleriet, Östra flygeln
Adress: Alsters herrgårdsväg 3

Fotoutställning av Staffan Jofjell, 4 juni- 6 augusti, om 80-talets dansbanor och festplatser i Värmland. 

 

Dans bort i vägen...

Staffan Jofjell berättar om sin dokumentation över dansbanor och festplatser i Värmland på 80-talet, en tid då dansbana efter dansbana försvann från landskapet.

När Staffan var barn fanns det en festplats inom svagt hörhåll, han var då för liten för att gå dit men när han sedan som fotograf flyttat tillbaka till Värmland åkte han runt under två somrar till många olika folkparker och fotograferade. Lakene, Hagfors, Persberg, Sunnemo, Björneborg, Pusta, Älgsjövallen, Sysslebäck. Vemodiga vackra sommarkvällar i det som kanske föregick festivalernas era. Nu finns parkerna knappast kvar, kanske någon enda sommarfest. Om parken överhuvudtaget finns kvar.

Fri entré. Öppet 11.00-17.00.

Staffan Jofjell

Staffan Jofjell (f.1952) har sedan sin utbildning på Christer Strömholms Fotoskolan på 1970-talet undervisat i foto på olika Folkhögskolor. Han har haft utställningar i bland annat Berlin, Barcelona, London, Manchester och Oslo och producerat bildspel till teatrar, kommuner och landsting.

Konstfrämjandet, Alma löv och Alsters herrgård

Utställningen är en del av ett nystartad samarbete mellan Konstfrämjandet Värmland,  Alma Löv Museum och Alsters herrgård där Konstfrämjandet Värmland och Alma Löv Museum redan tidigare har ett långvarigt samarbete för samtidskonsten i Värmland.

Konstfrämjandet Värmland

Konstfrämjandet Värmland är en öppen och tillåtande organisation, som står i ständig dialog med både medlemsorganisationer och vår omvärld. Konstfrämjandet Värmland har sedan 1976 präglats av främjande arbete i Värmland. Det är en ideell förening som står på tårna inför att möta framtiden tillsammans med konstnärerna och samtidskonsten.

Konstframjandet Värmland

Alma Löv Museum

Alma Löv Museum är ett samtidskonstmuseum i Västra Ämtervik, Sunne som består av ett tiotal paviljonger utspridda i naturen och den stora huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat på tre våningar där det finns både teatersalong, utställningssalar och café.

Alma Löv Museum

 

Uppdaterad den