Älvkullegymnasiet

International Baccalaureate (Pågående, ej sökbar)

Elever på IB

OBS! Utbildningen är inte längre sökbar, de sista eleverna började 2015. 

Information in english

IB Diploma Programme erbjuder en internationellt erkänd studentexamen som finns på nära 3 000 skolor i mer än 140 länder. Det är en universitetsförberedande utbildning där du läser alla ämnen på engelska. Universitet i Sverige och över hela världen väntar på dig!

3-årig utbildning

Själva IB-utbildningen är tvåårig, men i Sverige omfattar IB tre års studier precis som alla andra gymnasieprogram. Det första året är ett förberedande år och sedan följer den tvååriga IB-utbildningen. IB-utbildningen i Karlstad är kostnadsfri.

Undervisning på engelska

Alla elever som går i årskurs nio eller motsvarande kan söka till IB. Du söker alltså på samma sätt som till övriga gymnasieprogram. Eftersom undervisningen och all examination kommer att ske på engelska, är det viktigt att du har goda kunskaper i detta.

Hög motivation, initativförmåga och god planering är viktiga kunskaper för att du ska lyckas med dina studier på International Baccalaureate.

Mer information

School Brochure IB 2015.pdf

Du hittar mer information på IBs officiella hemsida:

http://www.ibo.org/en/programmes/diploma-programme/

Personal

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den