Älvkullegymnasiet

Karlstads internationella TIME-utbildning (NAES) (Pågående ej sökbar)

Time

Karlstads internationella TIME-utbildning fokuserar på telekommunikation, it, media och interaktiv underhållning (entertainment). På TIME gör du praktik utomlands och arbetar med modern it- och medieteknik. Utbildningen är inte längre sökbar, de sista eleverna började 2015. 

 

TIME handlar om att använda de nya digitala medierna för att informera, kommunicera och underhålla - att skapa upplevelser.

Rent konkret kan det vara allt från att producera innehåll i form av text, bild, ljud och film till att utvecklawebbtjänster eller spel och applikationer. För att utnyttja alla finesserbehövs kunskaper i medieproduktion, 3D-grafik, programutveckling och databaser.

Eget ansvar

Arbetssättet på TIME påminner mycket om hur man arbetar ute på företagen. Du som elev har stort inflytande över dina studier, och får också ta stort eget ansvar. 

Internationellt samarbete

TIME låter dig prova på att samarbeta med elever från andra länder i skolprojekt och i projekt med företagsmedverkan. Du gör din praktik utomlands och träffar ungdomar från andra länder till exempel en veckas "Project Management Camp".

Hög behörighet

Du blir behörig att söka de flesta högskole- och universitetsutbildningar. För att ge denna höga behörighet och samtidigt många intressanta IT-mediekurser erbjuder vi utökat program.

Mer information

Här hittar du kursutbudet.

TIME 2015.pdf

Vill du kontakta någon av oss som arbetar på TIME så hittar du oss via länken nedan.

Personal

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den