Mindre renoveringar, ombyggnationer och vägarbeten

Marknadsgatans lekplats totalrenoveras

Skiss över Marknadsgatans lekplats

Lekplatsen på Marknadsgatan har ttotalrenoveras och får nya gungor, grillplats med skärmtak, nya lekhus och en enklare klätterlek. Byggnationen påbörjades i september kommer invigas 3 juni 2019 kl 11.

Tanken med den nya lekparken är att det ska vara mer än en vanlig lekplats och att den ska kunna fungera som en mysig mötesplats för hela Molkom. Temat är baserat på vad som kan köpas och säljas på en marknad, eftersom lekplatsen ligger på just Marknadsgatan. Det kommer bland annat finnas lekhus som representerar en karamellfabrik, ett bageri och en fiskestuga.

Närproducerade hus och tillgänglighet

Lekhusen är specialdesignade av en av kommunens landskapsarkitekt och har byggts av kommunens egna snickare. Det är viktigt att barn med olika typer av funktionsnedsättningar också kan leka här. Därför har vi fokuserat på god framkomlighet i våra specialdesignade lekhus. På lekplatsen kommer det även att finnas en tillgänglighetsanpassad snurrkopp med handtag.

 

Karta

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den