Bredband och IT

Trådlöst gästnät i kommunens lokaler

I koncernens alla lokaler där trådlöst internet finns tillgängligt kan besökare och medborgare använda kommunens gästnät. 

Nätverket heter KARLSTAD GUEST och går att ansluta till via smart telefon, dator eller surfplatta.

Fyra olika sätt att ansluta sig

  • Dagsåtkomst – Ett bra alternativ för Karlstadsbor, turister eller likande att använda. Ange din e-postadress och få en verifieringslänk skickad till din e-post. Du har sedan åtkomst resten av dygnet.
  • Gäståtkomst – Enklaste alternativet för den som besöker någon som arbetar i koncernen. Den som arbetar i kommunen godkänner tillgång till gästnätet i 12 timmar eller längre vid behov.
  • Konferensåtkomst – Om du ska ta emot en större grupp personer kan du på förhand skapa ett konferens-id. Personerna väljer sedan det här alternativet och anger det konferens-id som du har gett dem.
  • Korttidsåtkomst – Med det här alternativet får du åtkomst till gästnätet i 20 minuter. Ingen registrering krävs.

Om gästnätet av någon anledning inte är tillgängligt kan du försöka hitta någon anställd i den lokal du befinner dig i och be dem att anmäla felet till ansvarig personal.

Hantera gäst- och konferensåtkomst

Den som vill skapa ett konferens-id, eller om du vill se vilka du gett gäståtkomst, så gör du det genom att surfa till självserviceportalen.

Klicka här för att öppna självserviceportalen.

Ange din e-postadress i fältet på sidan, klicka på Nästa så skickas ett mejl med en länk i till dig. Klicka på länken i mejlet och du får tillgång till självserviceportalen.

Affisch att skriva ut och sätta upp

Om du vill informera om gästnätet i din verksamhets lokaler så kan du skriva ut affischen här nedan. Du bör välja utskrift i färg.

Affisch om gästnät på svenska.pdf

Poster for guest wifi in English.pdf

Uppdaterad den