Flytta till Karlstad

Ny som student

Tre personer jobbar eller studerar med hjälp av I-pad och dator.

Tillsammans med Karlstads universitet och Karlstad Studentkår så gör Karlstads kommun sin yttersta för att du som student ska trivas och må bra i vår stad.

Karlstad rankas som en av landets bästa studentstäder. Universitetet är ett betydelsefullt nav i regionens utvecklingsarbete. Under flera år har utbildning och forskning skett i nära samarbete med näringslivet och offentlig verksamhet.

Välkommen till Karlstad

Vi är så glada att du valt att studera just här och vill hälsa dig varmt välkommen till Karlstad och Karlstads universitet. I samband med att du byter bostadsort är det viktigt att du ändrar din folkbokföring. Inte bara för att lagen säger det, utan för att du har nytta av det! Läs mer om fördelarna med att vara folkbokförd på din bostadsort.

Bostad i Karlstad

Karlstads Bostads AB (KBAB) är det bostadsbolag som ansvarar för kommunens bostäder. Har du frågor är du välkommen att ringa 054-540 76 10 eller besöka Bobutiken på Östra Torggatan 19. Öppettider och mer information hittar du på Karlstads Bostads AB

Här hittar du flera hyresvärdar med studentbostäder samlade.

Praktik eller examensarbete

Vill du göra praktik eller examensarbete så kan du hitta din plats i Uppdragsbörsen. Där kan även du som företagare hitta studenter till dina uppdrag.

Upplevelser för alla smaker

Gillar du kultur och nöjesliv så finns det mycket att välja på i Karlstad och här finns mat från väldens alla hörn. Karlstad är också en av Sveriges främsta idrottsstäder. Här kan du till exempel följa Färjestads hockeymatcher, uppleva den årliga festen i samband med Rally Sweden eller se friidrott på elitnivå.

Läs mer om vad som händer i Karlstad på visitkarlstad.se

När går bussen?

Det är enkelt att ta sig till Karlstads universitet. Med Karlstadsbuss app som finns för iPhone och Android köper du enkelt biljetter med Visa eller Mastercard. Via den interaktiva kartan kan du se hållplatser, realtider och söka din resa direkt från kartan. Mer information finns på karlstadsbuss.se

Uppdaterad den