Ny som student

Välkommen till Karlstad - din plats att skina

Profilbild student

Tillsammans med Karlstads universitet och Karlstad Studentkår så gör Karlstads kommun sitt yttersta för att du som student ska trivas och må bra i vår stad.

Vi är så glada att du valt att studera just här och vill hälsa dig varmt välkommen till Karlstad och Karlstads universitet. Karlstad är känd för att vara en öppen och välkomnande stad. Vi vill att du ska trivas på både universitetet och i kommunen under din studietid. Under flera år har utbildning och forskning skett i nära samarbete med näringslivet och offentlig verksamhet.

Karlstads rankas som en av landets bästa studentstäder. I Karlstad läser var tionde invånare vid universitetet och det märks. På kort tid har Karlstad förvandlats till en utpräglad studentstad med ett stort utbud av kultur, nöje, sport och shopping. Här har du nära till allt samtidigt som du har den större stadens puls!

Läs mer om vad som händer i Karlstad på visitkarlstad.se

Folkbokför dig i Karlstad

I samband med att du byter bostadsort är det viktigt att du ändrar din folkbokföring. Inte bara för att lagen säger det, utan för att du har nytta av det! Läs mer om fördelarna med att vara folkbokförd på din bostadsort.

Bostad i Karlstad

Karlstads Bostads AB (KBAB) är det bostadsbolag som ansvarar för kommunens bostäder. Har du frågor är du välkommen att ringa 054-540 76 10 eller besöka Bobutiken på Östra Torggatan 19. Öppettider och mer information hittar du på Karlstads Bostads AB

Här hittar du flera hyresvärdar med studentbostäder samlade.

Här finns en lista med bostadsbolag och fastighetsägare i Karlstad.

 

Uppdaterad den