Vatten och avlopp

Kranmärkt

Ett barn som dricker ett glas vatten.

Kranmärk er verksamhet och bidra till en bättre miljö. Kranvatten är färskt, nyttigt, lokalproducerat och tillgängligt dygnet runt. Det är ett miljömedvetet och ekonomiskt val. Vi har kranmäkt flera verksamheter inom koncernen Karlstads kommun. Kranmärk din verksamhet också!

Om kranmärkt

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten. Kranmärkt är en uppmaning till organisationer, verksamheter, event och konferenser att välja bort flaskvatten och enbart använda kranvatten. Vår förhoppning är att fler verksamheter i Karlstad ska kranmärka sig, för att ta ställning för en bättre miljö.

Du kan läsa mer om Kranmärkt och Kranmärka din verksamhet på Svenskt Vattens webbplats kranmarkt.se 

Vi är kranmärkta!

Flera verksamheter inom koncernen Karlstads kommun är kranmärkta, bland annat  Samhällsbyggnadshuset, miljöförvaltningen, teknik- och fastighetsförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen, Mariebergsskogen, barn- och ungdomsförvaltningen och Karlstads Energi.

Det betyder att vi väljer kranvatten framför flaskvatten på våra arbetsplatser, möten, externa konferenser och utbildningar. Vi tar ställning för en bättre miljö och serverar och dricker friskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten istället för förpackat vatten. Inga förpackningar betyder inget avfall, inga transporter och inga utsläpp!

Kranvatten är bäst

Sveriges kranvattenkvalitet är en av de bästa i världen. Ändå är det vanligt att människor väljer att köpa flaskvatten i butik.  Visste du att kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön och minst 250 gånger billigare än samma mängd vatten på flaska? Här får du sex smarta skäl att välja kranvatten i stället:

  • Utmärkt kvalitet
  • Tryggt
  • Miljövänligt
  • Lokalproducerat
  • Bekvämt
  • Jättebilligt

Har du frågor om vattnet i Karlstad?

Ta kontakt med VA-avdelningen via kommunens Kontaktcenter på telefon 054-540 00 00 eller karlstadskommun@karlstad.se så hjälper vi dig.

Uppdaterad den