Vatten och avlopp

Världsvattendagen

FN har utsett den 22 mars till Världsvattendagen, en dag som ska uppmärksamma värdet av rent vatten. Fler måste förstå hur viktigt det är att vi tar hand om vattnet nu för att vi ska ha kvar samma kvalitet i framtiden.

Världsvattendagen 2017

Många i Sverige tar rent och friskt vatten för givet. Svenskt Vatten, vattenproduktionen i Sveriges kommuner, vill uppmärksamma hur värdefullt kranvattnet är genom att sprida sin nya hållbarhetsmärkning Kranmärkt. Kranmärkt är en uppmaning till organisationer, verksamheter, event och konferenser att välja bort flaskvatten och enbart använda kranvatten.

Du kan läsa mer om Kranmärkt på Svenskt vattens webbplats.

Kranvatten är bäst

Sveriges kranvattenkvalitet är en av de bästa i världen. Ändå är det vanligt att människor väljer att köpa flaskvatten i butik.  Här får du sex smarta skäl att välja kranvatten i stället:

  • Utmärkt kvalitet
  • Tryggt
  • Miljövänligt
  • Lokalproducerat
  • Bekvämt
  • Jättebilligt

Kranvattnet i Karlstad

Kranvattnet i Karlstad är ett av Sveriges bästa. Vid den senaste tävlingen Sveriges godaste kranvatten vann Karlstads vatten en regionfinal och gick till Sverigefinal. Juryns motivering var: ”Mjukt, friskt och rent vatten med en helande känsla för både kropp och själ”.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den