Kommunalt - Vandringsled och/eller naturreservat - Utanför Karlstad

Västra Långholmen

  • Bild Västra Långholmen
    Västra Långholmen

Västra Långholmen är en mindre ö i Vänerskärgårdens yttre del med fina klippstränder och storslagna vyer mot den öppna horisonten. Här finns lättpromenerade stigar och en handikappanpassad spång.

Jämför med andra

Mer om oss

Ön är relativt liten, från norr till söder sträcker den sig mellan 170 och 400 meter och den är knappt en kilometer bred från öst till väst. Här finns lättpromenerade stigar som går genom gammal vindpinad tallskog. På ön finns vindskydd och toalett. Tvärs över ön, från den norra till den södra stranden, går en tillgänglighetsanpassad spång. Under juni, juli och augusti går det båtbussar till Västra Långholmen från Inre Hamn i Karlstad samt från Lövnäs på Hammarö. Det är en fin tur som rekommenderas!

Naturreservat Västra Långholmen är en del av naturreservatet Värmlandsskärgården som sträcker sig från Grums förbi Karlstad och hela vägen till Kristinehamn. Naturreservatet Värmlandsskärgården bildades 1980 med syfte att bevara skärgårdens naturvärden och främja allmänhetens friluftsliv och naturkännedom. Värmlandsskärgården är också av riksintressen för naturvård och friluftsliv och utpekat som Natura 2000-område, vilket är EU:s nätverk för värdefulla naturområden.

Hitta hit
Västra Långholmen hör till ögruppen Sättersholmarna som ligger utanför Hammarö. Du tar dig dit med egen båt eller med Karlstadbuss båtbussar under sommarmånaderna.

Broschyr Västra Långholmen

Organisationsform
Kommunalt
Typ av service
Vandringsled och/eller naturreservat
Belägen i
Utanför Karlstad