Kommunalt - Gruppbostad - Vålberg

Lillerud

  • Lillerud

Gruppbostaden Lillerud är en villaliknande byggnad utanför Vålberg. Gruppbostad har sex lägenheter. Alla lägenheter ligger i direkt anslutning till gemensamma utrymmen. I gruppbostaden finns personal när du är hemma, även på natten. Boendet riktar sig i första hand till personer med autism.

Jämför med andra

Mer om oss

Gruppbostaden Lillerud drivs av kommunen. Daglig verksamhet tillgodoses för några av de boende genom sysslor i och i anslutning till gruppbostaden.

Inflytande och aktiviteter

Det är du som bestämmer över ditt hem och vårt stöd anpassas utifrån dina behov och önskemål. Du får stöd i fritidsaktiviteter och du har möjlighet till minst en självvald aktivitet i veckan. Du väljer själv om du vill delta i gemensamma aktiviteter.

Boendemiljö

Gruppbostaden består av 6 lägenheter i en villaliknande byggnad med personal- och gemensamhetsutrymmen. Alla lägenheter har en egen uteplats. Gruppbostaden ligger i lantlig miljö utanför Vålberg, väster om Karlstads centralort.

Personalens kompetens

Medarbetare och chef har lång erfarenhet och utbildning. Personalens kompetens utvecklas efter de boendes specifika behov. All personal har utbildning i tydliggörande pedagogik.

Mat och måltider

Måltider tillagas på gruppbostaden. Du deltar i matlagningen efter önskemål och förmåga.

 

Organisationsform
Kommunalt
Typ av service
Gruppbostad
Belägen i
Vålberg