Kommunalt - Motionsspår/Skidspår - Utanför Karlstad

Skutbergets motionsspår och motionscentral

  • Skutbergets motionsspår och motionscentral
    Skutbergets motionsspår och motionscentral

Precis vid Vänerns strand ligger Skutbergets motionsanläggning. Här finns ett flertal fina motionsspår varav ett träningsspår. Vintertid finns skidspår om snömängden är tillräcklig. Här finns även en motionscentral som är avgiftsfri och öppen för alla.

Jämför med andra

Mer om oss

Belysning finns på flera slingor: cirka 800 meter, 3,5 kilometer och 5 kilometer. Ljusen släcks klockan 22.00. Det finns även ett mountainbikespår på cirka 9 kilometer. Vintertid prepareras skidspåren av Karlstads kommun.

Välkommen om du är frisk, stanna hemma om du är sjuk

På motionscentralen är vi tacksamma om alla besökare följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer med anledning av covid-19. Välkommen om du är frisk, stanna hemma om du är sjuk. Håll avstånd. Hosta och nys i armvecken och tvätta händer ofta och noga med varmt vatten och tvål.

Anpassningar i bastu, omklädningsrum och allmänna ytor

Bastun på motionscentralen är öppen med ett rekommenderat maxantal på sex personer åt gången i den varma delen samt tre i den mindre, lite svalare delen. Förhoppningen är att rekommendationerna ska följas så att bastun kan hållas öppen på ett sätt som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Omklädningsrum och andra utrymmen har anpassats för att det inte ska bli trångt. Städningen har utökats för att minska risken för smittspridning i lokalerna.

Motionscentralen

Motionscentralen är öppen måndag till fredag klockan 9.00-18.00 och på lördagar och söndagar klockan 10.00-16.00. På tisdagar och torsdagar har vi kvällsöppet 18.00-20.00. Stängt på följande röda dagar: 24-26/12, 31/12-1/1, 6/1

Här finns omklädningsrum, duschar och bastu samt gemensamhetsutrymmen som är öppna för allmänheten. Om du behöver ringa till motionscentralen kan du göra det via Kontaktcenter på 054-540 00 00. 

Karta Skutbergets motions- och elljusspår sommartid

Karta Skutbergets skidspår vintertid

Organisationsform
Kommunalt
Typ av service
Motionsspår/Skidspår
Belägen i
Utanför Karlstad