Kommunalt - Vandringsled och/eller naturreservat - Bergvik

Bergviks udde

  • Bild Bergviks udde
    Bergviks udde

Bergviks udde är ett riktigt smultronställe strax väster om Karlstad. Här kan du koppla av omgiven av gammal hällmarkstallskog eller sitta på klipporna och njuta av utsikten över Vänern. Miljön utgör en skarp kontrast till stadspulsen i det närbelägna Bergviks köpcentrum.

Jämför med andra

Mer om oss

Vandringsleden till Bergviks udde är 1,5 kilometer lång och startar vid parkeringen intill Bergviksvägen. Längs leden passerar du en fin strandäng och ute på udden finns gammal hällmarkstallskog och klippstränder. På flera ställen finns bänkar där du kan vila eller njuta av en medhavd fikakorg. Här finns också en anlagd grillplats och informationstavlor.

Tillgänglighet

Fram till strandängen går det bra att ta sig fram även med barnvagn eller rullstol. Naturstigen runt udden är delvis kuperad och går längst ut på udden på klippor.

Djur och natur

Karlstads kommun har restaurerat strandängen vid Bergviks udde som nu betas av kossor. Sedan strandängen öppnades upp och började betas igen har fler fågelarter sökt sig till området. Här kan du se och höra fåglar som tofsvipa, enkelbeckasin och skäggdopping.

Hitta hit

Området är lätt att nå med både bil, cykel och lokalbuss nr 1 eller 56. Med bil åker du E18 från Karlstad mot Oslo. Sväng av mot Bergviks köpcentrum och IKEA. Håll vänster direkt efter IKEA.

Karta Bergviks udde

Organisationsform
Kommunalt
Typ av service
Vandringsled och/eller naturreservat
Belägen i
Bergvik