Design- och produktutveckling

Möt elev

Bild på TE4-eleven Ida Eriksson

TE4-eleven Ida Eriksson berättar om utbildningen Design och produktutveckling.

”Man lär sig om det praktiska som kommer i arbetslivet”

Varför valde du att gå TE4-året med inriktning Design och Produktutveckling?

Jag gick teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling på gymnasiet och tänkte att jag kunde fortsätta med ett fjärde år. I framtiden har jag planer på att studera vidare, och jag kände att TE4-året var en bra mellanlandning från gymnasiet till en fördjupning av det jag studerat med praktik, innan nästa steg med hårt plugg. Det kommer ge mig en bra grund framöver då jag har lärt mig så mycket hittills om alla processer vid produktutveckling.

Vad tycker du om utbildningen än så länge?

Jättebra! Tillskillnad från gymnasiet är det mer eget ansvar och sen får man en fördjupad kunskap. Man får tänka på alla stegen som kommer från start till slutet i utvecklingen av en produkt. På gymnasiet kanske man jobbade mest med en ritning medan här är det från ritning ända fram till print. Sen är det givande med praktiken för att kunna testa på arbetslivet och se vilka delar som är för mig och inte.

Hur är TE4-året?

Det är en bra blandning av studier och praktiska moment. Det är kul med studiebesök och att få åka till olika företag och se vad de gör. Praktiken har varit bra för att testa på delar av olika yrken och lära sig om det som kommer i arbetslivet. Det blir också som en avlastning från plugget. Lärarna är jättebra, man får en del frihet och så finns dom där som stöd och hjälper en.

Vad skulle du säga till dem som funderar på att läsa TE4 programmet Design och Produktutveckling?

Är du intresserad av dessa ämnen och vill komma ut i arbetslivet direkt så öppnar TE4-året många dörrar. Sen är det också bra grund om man också skulle vilja plugga vidare. Det är ju ändå bara ett år, så kör!

Uppdaterad den