Automationsingenjör inriktning processteknik

Möt student

Studerande YhAU

Möt studenten Anna Eskilsson som går andra terminen på yrkeshögskoleutbildningen Automationsingenjör inriktning processteknik på Karlstads Teknikcenter.

"Det är en kul och bred utbildning som ger många möjligheter"

Varför valde du att studera Automationsingenjör med inriktning processteknik på Karlstads Teknikcenter? 

Innan jobbade jag som vikarielärare på högstadiet. Det slet mycket och tog mer än det gav. Så jag ville ställa om, och det är alltid kul att plugga. Tidigare har jag balnd annat jobbat på folkhögskola, och tack vare det var jag på studiebesök här på KTC. Då fick jag nys om yrkeshögskolan, och nu när jag vill ta en annan väg i livet valde jag att söka eftersom man kommer snabbt ut.

Vad tycker du om utbildningen och lärarna? 

Det är en kul och bred utbildning som ger många möjligheter när man kommer ut. Det är en bra klass med roliga klasskamrater där alla hjälper alla. Lärarna är kunniga, engagerade och de vill att vi ska lära oss. 

Hade du några förväntningar innan du började? 

Jag hade förväntningar på att man skulle få en djup kunskap och att det skulle vara en intressant utbildning samt ett välbehövligt ombyte för min del. Vilket det är! 

Hur upplever du undervisningsformen? 

Det är en väldigt bra form. Vi varvar teoretiska studier med praktiska. Det blir lättare att befästa kunskapen och man hinner inte bli trött på att plugga. Sen är det jättebra med LIA:a (praktik) eftersom man får in en tå på företag. 

Vad skulle du säga till de som funderar på att söka Automationsingenjör? 

Det är inget att fundera på. Kör. Jag kan rekommendera Yrkeshögskolan och utbildningen för de som vill plugga på högre nivå, det är utvecklande och ger en kort väg till nytt jobb. 

Uppdaterad den