Barnspecialiserad undersköterska

Distansstudier

När du väl bestämt dig för att studera ska inte avståndet vara ett hinder. Distansstudier innebär friheten att själv välja när och var du vill studera. Men det krävs också mycket eget ansvar och kraven under en distansutbildning är lika höga som under en vanlig platsbunden utbildning. 

Flexibelt men kräver självdiciplin

Det är flexibelt att studera på distans men det krävs också en hel del självdisciplin. Du ansvarar själv för din studietid men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum och tider för distanslektioner, tentor, uppgifter, grupparbeten, etc. Utbildningen är på heltid vilket betyder att man får räkna med en normal arbetstid på 40 timmar per vecka. Att studera på distans innebär alltså inte deltidsstudier.

Studera var du vill

Du väljer själv om du vill studera hemma, på Lärcentrum, på bibliotek eller andra studerandemiljöer.

Närträffar

Utbildningen har åtta obligatoriska träffar i Karlstad under året, vilka varar i två till tre dagar. Träffarna innehåller olika föreläsningar, seminarier, provtillfällen, grupparbeten, etc. De här dagarna kan bli ganska intensiva med hela dagar av undervisning. Om du bor långt från Karlstad kan det vara nödvändigt att boka rum för övernattning. Det finns flera hotell och vandrarhem i Karlstad där du kan boka boende.

Tillgång till dator och Internet

Distansundervisning sker till största del över nätet och där har du kontakt med både lärare och klasskamrater. Du behöver därför ha tillgång till en uppkopplad dator, så att du kan komma åt bland annat lärplattformen itslearning och Skype, vilka används i samband med undervisningen. Du behöver även ha ett bra headset.

Lärarledd tid

Varje vecka har du tillgång till sex timmar lärarledd tid via Skype. Det innebär att du får föreläsningar, seminarier, handledning, genomgångar etc. vid tre fasta tidpunkter varje vecka. Du får tillgång till kursmaterialet via itslearning och det är där du lämnar in dina uppgifter och hemtentamen.

LIA - Lärande i arbete

LIA, lärande i arbete, förekommer även i vår distansutbildning. Du bör själv vara aktiv i sökandet av LIA, men du får också tips och hjälp till kontakter. Vi garanterar att du får en plats men vi kan inte garantera att det blir på just din hemort. Det är viktigt att LIA-platsen är godkänd av utbildningsledaren och att den kan erbjuda relevanta arbetsuppgifter.

 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den