Diagnostekniker inom motorbranschen

Tidigare student berättar

Bild på tidigare student Erkan Delen som läste Diagnostekniker inom motorbranschen

Den tidigare studenten Erkan Delen berättar om sin tid som student på utbildningen Diagnostekniker inom motorbranschen.

"Det var lika kul varje dag och man lärde sig alltid något nytt!"

Varför valde du att studera Diagnostekniker inom motorbranschen på Karlstads Teknikcenter?

Jag hade letat runt bland olika utbildningar efter något som kunde passa mig, och eftersom jag haft intresse för bilar sen barnsben så jag tyckte utbildningen verkade kul och intressant.

Hur var det att gå utbildningen och studera på Karlstads Teknikcenter?

Utbildningen var helt inom min spelplan. Det var lika kul varje dag och man lärde sig alltid något nytt! Vi var en nära klass där alla hängde med alla, och lärarna var helt fantastiska. Om det var något man inte förstod så kunde de sitta med en tills man fattade. De tog tid för en. Det bästa med utbildningen är blandningen, eftersom vissa saker kan man bara lära sig teoretiskt, men andra saker är man tvungen att lära sig praktiskt. Och här får man båda delarna!

Vad tycker du att Diagnostekniker utbildningen har gett dig?

Man får en fantastisk bredd! Jag kunde inget när jag började och under min studietid lärde jag mig allt som man kan på två år, känns det som. I arbetslivet kommer man även få gå interna kurser, och att utföra dem blir enkelt tack vare den här utbildningen.

Visst är det så att du fick ditt nuvarande jobb genom din praktik?

Precis. Under utbildningen har vi tre LIA (lärande i arbete) tillfällen. Och det var på min andra LIA som jag skulle till ett ställe, men i sista sekunden kunde de inte ta emot mig. Så då fick jag turen att börja på Helmia här i Karlstad som sedan ledde till sommarjobb, vilket i sin tur ledde till en deltidsanställning när jag pluggade klart min sista termin. Och efter jag tog min examen så åkte jag till arbetsplatsen och skrev på heltidskontrakt. Nu känns det som att cirkeln har blivit sluten då jag själv tar emot och handleder LIA-studenter på deras resa mot arbetslivet. 

Vad skulle du säga till de som funderar på att studera Diagnostekniker inom motorbranschen?

Se till att spetsa dina öron på lektionen, och dubbelspetsa dem på LIA:n.

Uppdaterad den