Industriell elektroniktekniker

Möt studenten Alva

Foto på studenten Alva som läser Industriell Elektroniktekniker

Möt studenten Alva som läser sin sista termin på utbildningen Industriell elektroniktekniker på Karlstads teknikcenter. 

”Det känns väldigt bra att börja jobba direkt efter examen!”

Varför valde du att studera Industriell elektroniktekniker på Karlstads teknikcenter?

Jag har alltid haft ett teknikintresse och har tidigare provat att jobba med elektronik, men jag ville ha en utbildning för att utöka mina kompetenser och kunskaper. Att yrkeshögskolan erbjöd ett tvåårigt program med mycket praktik kopplat till de teoretiska momenten passade mig väldigt bra och därför sökte jag till utbildningen.

Hur har det varit att gå utbildningen och att studera på Karlstads teknikcenter?

Jag tycker att Karlstads teknikcenter är en bra skola med ett bra klimat och bredden på utbildningen är väldigt bra. Vi har fått lära oss om det mesta gällande elektronikindustri, vilket öppnar upp för många jobbmöjligheter inom branschen.

Vad har varit det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen har varit just bredden, jag har fått lära mig allt från praktiska moment som till exempel lödning till planering och inköp. Nu när jag snart tar examen uppskattar jag att vi fått lära oss om många olika saker kopplat till industrin - jag tror att en bred kompetens är bra att ha med sig ut i arbetslivet!

Stämmer det att du har fått jobb genom din praktik?

Ja, under första läsåret hade jag praktik (Lärande i arbete) på företaget NOTE AB. Jag trivdes väldigt bra där och därför hörde jag av mig dit och frågade om sommarjobb. Jag blev då erbjuden ett jobb på sex månader, med god chans till förlängning. Det känns väldigt bra att få börja jobba direkt efter examen!

Finns det något som du vill säga till dem som funderar på att gå denna utbildning?

Det är en bra utbildning och det finns jobb efter examen!

Uppdaterad den