Industriell elektroniktekniker

Möt student

Foto på studenten Linda som läser Industriell Elektroniktekniker

Möt studenten Linda som går sista terminen på yrkeshögskoleutbildningen Industriell Elektroniktekniker på Karlstads teknikcenter. 

"Det känns alltid lovande och kul när man fått in en fot i arbetslivet"

Varför valde du att studera Industriell Elektroniktekniker på Karlstads teknikcenter? 

Jag är en mamma på tre barn som jobbade som springvikarie, och tröttnade lite på det och kände att det inte funkar att bli in-ringd hur som helst längre. Jag vill ha något fast. Så jag kollade runt på olika utbildningar från Universitet och Yrkeshögskola, och fastnade för längden på YH-utbildningarna i och med att man kommer ut snabbt. Jag var osäker på vad som skulle passa mig, men efter jag pratat med Mikael så kände jag att jag ska satsa på Industriell Elektroniktekniker.

Vad tycker du om utbildningen och lärarna? 

Utbildningen är jättebra, jag har hamnat rätt här. Det är kul med det praktiska. Man utvecklas och lär sig förstå hur saker fungerar som man inte gjorde innan, och det är ju alltid kul att lära sig något nytt. Mikael är också otroligt bra, han är en klippa. Det är han som knyter ihop klassen och utbildningen. Och klassen har en fin sammanhållning trots att vissa är på distans.

Vad ger det att gå på LIA (lärande i arbete)? 

Från LIAn har jag lärt mig jättemycket. Under första omgången så hamnade jag på ett bra ställe där jag bland annat fick lära mig mer om att montera satellitmottagare. Och under min andra LIA så klickade det för mig. Då fick jag lära mig mer om lödning, hantering och kalibrering av styrsystem till fartyg. 

Hur ser du på framtiden efter examen? 

Jag kommer söka jobb, jag är faktiskt timanställd på Satcube just nu, och har även sommarjobb. Det känns alltid lovande och kul att man fått in en fot i arbetslivet.

Vad skulle du säga till de som funderar på att söka Industriell Elektroniktekniker? 

Jag rekommenderar verkligen den här utbildningen. Den är jättebra, så det är bara att söka! 

 

Uppdaterad den