Yrkeshögskolan i Karlstad

Om oss

Karlstads teknikcenter

Huvuddelen av Yrkeshögskolan i Karlstad håller till på Karlstads Teknikcenter (KTC). KTC är inte en vanlig skola och inte heller en vanlig arbetsplats. Det är snarare en kombination. En plats för lärande där de studerande får sin utbildning i mycket nära samverkan med det regionala näringslivet och där utbildningarna ger stora möjligheter till intressanta jobb efter examen. 

Yrkeshögskolan i Karlstad har under åren haft många olika yh-utbildningar, framförallt tekniska men även inom vård och handel. Sedan 2010 har fler än 500 studerande tagit examen hos oss och ungefär 85 % av dem kom ut i arbete inom 6 månader.

Varje yh-utbildning har en utbildningsledare som har yrkeserfarenhet i branschen och som ansvarar för att utbildningen ska bli så bra som möjligt. 

Under våren 2017 kvalitetsgranskade Myndigheten för yrkeshögskolan två av våra utbildningar, Diagnostekniker inom motorbranschen och Industrirörtekniker. Vi är mycket stolta över att båda utbildningarna fick högsta betyg, vilket inte är så vanligt. Givetvis håller vi samma höga kvalitet på alla våra övriga utbildningar.

Diagnostekniker inom motorbranschen Industrirörtekniker

 

Kontakta oss
E-post:yrkeshogskolan@karlstad.se
Telefon: 054-540 14 40

Besöksadress:
Karlstads Teknikcenter
Axel Johnsons väg 6

Hitta hit

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den