Trafiklärare

Körbedömning

Trafikskola

För att styrka din allsidiga kör- och trafikvana måste du genomgå en godkänd körbedömning. Testet tar ca 60 minuter och kostar 800 kr att genomföra.

För att bli behörig till trafiklärarutbildningen ska du ha genomfört och klarat en körbedömning, vilken är framtagen av branschen. Den godkända körbedömningen ska sedan bifogas i ansökan till utbildningen. Trafikskolan som utfört bedömningen skickar resultatet till skolan.

Observera att vi inte godtar några andra körbedömningar än de som är gjorda med protokollet som är avsett för utbildningen i Karlstad.

Körbedömningen ska göras på någon av de trafikskolor som är kopplade till vår utbildning. 

Om du som funderar på att söka kommer från en ort utanför Värmland kan vi godkänna att körbedömningen görs på en annan trafikskola, under förutsättning att trafikläraren på trafikskolan kontaktar någon av nedanstående trafikskolor för att få information om provet samt för att få tillgång till körprotokollet.

Du kontaktar själv någon av nedan angivna körskolor och bokar in en tid för körbedömningen. Betalningen för provet görs på plats till de som utför testet. 

Körbedömningen tar cirka 60 minuter. Du bokar själv en tid.

Bokningsperiod: Körbedömningen ska göras innan ansökningstiden gått ut. Tänk därför på att boka ditt prov i god tid innan ansökningstiden går ut. Trafikskolorna kan ha mycket att göra och då kan det dröja innan du får en provtid.

OBS: Se till att du har övriga behörigheter innan du gör provet. Om det visar sig att du inte är behörig till utbildningen får du inte pengarna tillbaka.

Kostnad: 800 kr. Betalning direkt till trafikskolan vid körbedömningen.

Trafikskolor: Du kan göra körbedömningen hos någon av följande trafikskolor:

Vid provtillfället:

  • När du utför körtestet ska du ta med ditt körkort (minst behörighet B utan villkor 78/automat).
  • Bedömningsblanketten kommer att finnas hos respektive körskola. 

Protokollet: Ditt protokoll från körbedömningen är giltigt i 2 år. 
När du söker till trafiklärarutbildningen ska du ladda upp protokollet tillsammans med dina gymnasiebetyg samt en kopia på ditt körkort (både fram- och baksida). 

Uppdaterad den