Trafiklärare

Möt student

Bild på en Trafiklärare student

Möt studenten Axel Rönquist som går andra terminen på yrkehögskoleutbildningen Trafiklärare på Karlstads Teknikcenter.

"Jag vill se när människor utvecklas"

Varför valde du att studera till Trafiklärare på Karlstads teknikcenter? 

Innan jag började på Karlstads teknikcenter så arbetade jag som handläggare på pensionsmyndigheten. Jag ville prova på något nytt som hängde ihop med pedagogik och utbildning. Det var min fru som kom över utbildningen och visade mig. Jag tyckte utbildningen verkade jättebra. Jag har ett intresse för att köra fordon och vill gärna utbilda människor. Sen tyckte jag att längden på utbildningen kändes väldigt lagom, och inte för lång. 

Vad tycker du om utbildningen så här långt? 

Jag tycker utbildningen är jättebra. Den är delvis ganska teoretisk och delvis praktisk. Man får en teoretisk grund att stå på, som man senare får tillämpa genom det praktiska. Det handlar om att få andra att förstå den kunskap som jag sitter på. Det roligaste hittills är när vi fått öva på riktiga elever och då kunna använda det man har lärt sig. Det blir som ett kvitto på allt man har lärt sig när man når fram till eleverna så att de förstår. Jag ser fram emot LIA:n, när man får se yrket rent praktiskt och när proffsen jobbar. Då gäller det att snappa upp sådant man själv kan använda sen. 

Vad vill du göra efter du tar examen? 

Jag vill jobba som trafiklärare, och se när människor utvecklas. Men sen har jag en tanke om att starta egen trafikskola. Jag vill prova på att jobba för mig själv och att jag styr allt.  

Vad skulle du säga till dem som funderar på att gå utbildningen? 

Om du funderar på att söka, så ska du söka! Man ångrar bara det man inte prövade. Det är en jättebra utbildning som ger mycket. Sen är den ju också bara 1,5 år. 

Uppdaterad den