Båtbuss

Coronainformation Båtbussarna

Med anledning av det nya Coronaviruset vidtar vi nu en rad åtgärder för att säkerställa en trygg och säker resa med Båtbussarna.

-          Vi har minskat antalet platser ombord på Båtbussarna

-          Vi har spärrat av platserna längst fram i båtarna, bakom skepparen

-          På- och avstigning kommer ske utan närkontakt med båtpersonal

-          Biljettköp kommer göras utan närkontakt med båtpersonal

-          Båtbussarna städas varje dag med desinfektionsmedel

-          Vi har information uppsatt på båtarna samt vid hållplatserna, där vi               ber våra resenärer att hålla avstånd till varandra.

Vi för regelbundet en dialog med vår entreprenör kring vilka åtgärder som är aktuella för Båtbussarna. Vi ser hela tiden över trafiken och vilka åtgärder vi behöver vidta för att vi ska kunna erbjuda en trygg resa för våra resenärer och en god och säker arbetsmiljö för båtpersonalen.

Vi ber dig som resenär att stanna hemma vid minsta symtom. Detta gäller såklart även för personalen som arbetar med Båtbussarna.

Det kan hända att du som resenär inte kommer med Båtbussen från din hållplats, om båtpersonalen gör bedömningen att det inte är säkert att ta ombord fler resenärer. Det kommer inte att sättas in extraturer med Båtbussarna utöver ordinarie utbud.

Betalning

Vi ser gärna att du som reser med Båtbussarna köper din biljett i förväg, på grund av rådande situation. I vår app kan du smidigt köpa enkelbiljetter, 24h- och 72h-biljetter som betalas med Swish eller bankkort. Aktivera biljetten innan du kliver ombord och visa den för båtpersonalen. Du kan även betala med ditt busskort, både reskassa eller periodkort som är giltiga i aktuell zon. Tack för visad förståelse!

Ombord på Båtbussarna går det inte att betala sin resa kontant. Vill man betala kontant går det bra att köpa sin biljett i förväg i vår biljettstuga i Haga vid Café Slusswakten.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den