Båtbuss

Frågor och svar om Båtbussarna

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om Båtbussarna.

Hur löser man biljett/hur kan jag betala?

Vi ser gärna att du som resenär löst din biljett för Båtbussen i förväg. Busskort måste vara laddat innan ombordstigning. Laddning kan göras i vår Båtbusstuga i Inre hamn, på Kundcenter Busstationen, hos ombud eller via hemsidan. Du kan även resa på ditt periodkort som är giltig i aktuell zon.

I våra appar, Karlstadsbuss och Värmlandstrafik, kan du köpa enkelbiljetter och dygnsbiljetter för aktuella zoner och betala med Swish eller bankkort. Aktivera din biljett när du kliver ombord och visa upp den för båtpersonalen.

I Karlstadsbuss app kan du även se aktuella tidtabeller, livetider samt störningsinformation. Apparna är gratis, sök Karlstadsbuss eller Värmlandstrafik i Google Play eller App Store.

Kan jag åka med min rullstol?

För dig som är rullstolsburen finns möjlighet att resa med nästan alla våra båtbussar, genom att personalen hjälper dig ombord på båten, ofta via ramp. Vi rekommenderar båtbusshållplatserna Inre hamn och Almentorget om du vill resa med rullstol med båtbussarna på Klarälven i Karlstad. Är vattennivåerna låga är Inre hamn det bästa alternativet. 
På linje 93, som åker från Inre hamn i Karlstad ut till bland annat Västra Långholmen, kan du åka ombord med både permobil och rullstol. Mellan kaj och båt finns det en ramp och ned i båten finns det en trapphiss. På Västra Långholmen finns det sedan en tillgänglighetsanpassad spång över till öns södra sida.

Kan jag ta med min cykel eller barnvagn/kärra?

Det går bra att i mån av plats ta med cykel eller barnvagn. Undantaget linje 92, guidade rundturer. Barn ska inte vistas i barnvagnen när den tas ombord.

Finns det fika ombord?

Lättare förtäring finns att köpa ombord. Det går även bra att ha med sig egen fika på båtarna.

Kan jag låna en flytväst ombord när jag ska åka?

Vid eventuell händelse finns livräddningsvästar på alla våra båtar. De är inte tillgängliga för utlåning under färd.

Brandstationen i Karlstad hyr ut flytvästar i alla storlekar för 10 kronor per väst och dygn. För mer information, besök Brandstationens hemsida

Får mitt husdjur följa med på båten?

Hund, katt eller andra husdjur är välkomna på alla våra båtar avgiftsfritt i mån av plats och så länge det inte medför obehag för medresenärer. Pälsdjur placeras på angiven plats efter samråd med båtpersonal. Detta med hänsyn till allergiker och djuret ska sitta på golvet för allas trevnad. 

Finns det toalett ombord?

Det finns toalett ombord på linje 93, 95 och 96. Resterande linjer har inte toalett ombord.

Jag har glömt något på båten, vart vänder jag mig?

Kontakta Karlstadsbuss på 010-83 28 318. Det går även bra att besöka vår Båtbusstuga på Kanikenästorget i Inre hamn, Karlstad. Öppet dagligen från 20 juni - 21 augusti mellan kl. 10:00 - 18:00.

Uppdaterad den