Båtbuss

Frågor och svar om Båtbussarna

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna om Båtbussarna.

Kan jag låna en flyväst ombord när jag ska åka?

Vid eventuell händelse finns livräddningsvästar på alla våra båtar. De är inte tillgängliga för utlåning under färd.

Brandstationen i Karlstad hyr ut flytvästar i alla storlekar för 10 kronor per väst och dygn. För mer information, besök Brandstationens hemsida

Hur köper jag biljett?

Biljett köps direkt på båten. På linje 91-94 går det att betala med resekort, mobilbiljett eller med bankkort/kreditkort. På linje 95-97 går det att betala med bankkort/kreditkort eller resekort med reskassa. Det går även bra att resa på periodkort som är giltig i aktuell zon. Linje 92, Karlstad runt måste förbokas i vår biljettstuga vid slussen. 

Får jag ta med barnvagn eller cykel?

Cyklar och barnvagnar är välkomna ombord i mån av plats. Cyklar ställs och spänns fast på fördäck. Barnvagnar ska placeras på angiven plats som båtpersonal beslutar. Barn ska inte vistas i barnvagnen när den tas ombord. 

Får mitt husdjur följa med på båten?

Hund, katt eller andra husdjur är välkomna på alla våra båtar avgiftsfritt i mån av plats och så länge det inte medför obehag för medresenärer. Pälsdjur ska resa så långt bak i båten som möjligt med hänsyn till allergiker och djuret ska sitta på golvet för allas trevnad. 

Är båtarna tillgänglighetsanpassade?

Linje 93 är utrustad med trapphiss och kan ta ombord permobiler samt rullstolar och rollatorer.

Var vänlig kontakta Karlstadsbuss biljettstuga för ytterligare information och samråd om tillgängligheten.

Jag har glömt något på båten, vart vänder jag mig?

Hittegods lämnas till vår biljettstuga i slussen, Västra Kanalgatan 2. Öppet dagligen mellan 09.15-18.15 och nås på 054- 540 46 18. 

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Uppdaterad den