Juli

Båtbusslinje 95 och 96 åter i trafik tisdag 16 juli

Uppdaterad information 2019-07-14

Den båtbuss som skadades i samband med att den fick grundkänning förra lördagen, den 6 juli, är nu lagad och testkörd och därmed redo för trafik igen. Trafiken på linje 95 och 96, mellan Karlstad och Kristinehamn samt i Kristinehamns skärgård, går som vanligt från och med tisdag den 16 juli.

Det var under lördagen den 6 juli som den ordinarie båtbussen på linje 95 fick grundkänning och skadade en propeller. Planen var att redan under tisdagen samma veckan återigen trafikera turerna med en mindre ersättningsbåt, som tidigare använts i denna typ av trafik. Parterna kom dock snart överens om att ställa in trafiken av komfortskäl i väntan på att den ordinarie båten reparerades.

Nu är vi glada för att åter kunna köra båtbussen efter avbrottet. För att kompensera för förlorad trafik förlänger vi trafikeringsperioden för de båda linjerna. De kommer därmed att köras till och med 11 augusti istället för den 4 augusti.

– Vi är glada att kunna starta upp trafiken igen med så pass kort varsel. Karlstad Sjötrafik har gjort ett strålande jobb med reparationen av Alvön, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland.

 


Karlstadsbuss och berörda kommuner har gemensamt tagit beslutet att tillfälligt stoppa båtbusstrafiken på linje 95 och 96.

- Vi avvaktar tills den ordinarie båten åter är i trafik och förlänger istället trafiken med motsvarande antal dagar i augusti, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland.

Det var i lördags som den ordinarie båtbussen på linje 95 fick grundkänning och skadade en propeller. Skadorna undersöktes under måndagen och beskedet blev att båten kommer att vara ur trafik minst en vecka på grund av tekniska problem.

Planen var att redan under tisdagen återigen trafikera turerna mellan Karlstad och Kristinehamn samt i Kristinehamns skärgård med en mindre ersättningsbåt, som tidigare använts i denna typ av trafik, men parterna har nu gemensamt tagit beslutet att ställa in trafiken i väntan på att den ordinarie båten repareras

- Vi är överens om att tillfälligt stoppa trafiken, främst av komfortskäl, säger Mathias Lindgren. Vi vill att våra passagerare ska ha en positiv upplevelse av sin resa med oss.

- Säkerheten kommer alltid först och där är vi helt eniga med ledningen för Karlstad Sjötrafik, som driver trafiken, samt berörda kommuner. Den mindre båten, som var tänkt att gå i ersättningstrafik, erbjuder en fullt ut säker trafik och användes under förra säsongen, men har inte riktigt samma tillgänglighet som den större båten och kan inte heller ta emot rullstolar, och vi vill att vår trafik ska vara komfortabel och tillgänglig för alla, påpekar Lindgren.

Trafiken kommer att förlängas med motsvarande antal dagar under augusti månad. De passagerare som redan bokat sin resa kommer att få en avbokningsbekräftelse och pengarna tillbaka.

Vid frågor, kontakta Karlstadsbuss kundcenter på 054- 540 46 00 eller Karlstadsbuss biljettstuga på 054- 540 46 18.