Gul och orangebuss på Carl IX bro
Mars

Från och med måndag 23 mars kan du inte längre kliva på bussen genom framdörren

Vi bryr oss om både dig som reser med oss och våra förare som håller trafiken igång.
För att minska förarnas sociala kontakter med resenärer och därmed minska smittorisken gör vi följande åtgärder.

Från och med måndag 23 mars kan du inte längre kliva på bussen genom framdörren och då försvinner även möjligheten att genomföra biljettköp hos föraren.

- I en svår situation är målsättningen att ha en så trygg och säker kollektivtrafik som möjligt för både resenärer och förare. Vi följer myndigheternas riktlinjer och tar nu ett beslut som förstärker detta ytterligare, säger Mattias Bergh, tf trafikdirektör i Region Värmland kollektivtrafik.

Du kan alltså inte betala din resa med betalkort, köpa duo/gruppbiljetter eller få övergångsbiljett. Endast förköpta biljetter såsom mobilbiljett, reskassa och periodbiljetter gäller då. Saldot på reskassa kan kontrolleras i någon av bussens kortläsare.

Så här gör du:
# Har du reskassa eller periodbiljett använder du ditt kort som vanligt i någon av bussens kortläsare. Dessa finns vid bakdörrarna eller strax bakom förarplatsen.
# Om du reser med mobilbiljett visar du upp din mobilbiljett för föraren genom framdörren innan du kliver på bussen vid bakdörren.

Sedan tidigare har några av de främsta platserna i våra fordon markerats som avstängda för att öka avståndet mellan förare och resenär. Vi är tacksamma om du som resenär respekterar dessa begränsningar.