Corona
Februari

Coronainformation - för din trygghet

Senast uppdaterad 1 juli 2021

Vi vill att det ska kännas säkert att resa med oss – även i tider som dessa.

Vi följer utvecklingen och agerar utifrån den information och de riktlinjer som kommer från Folkhälsomyndigheten och andra ansvariga myndigheter. Vi för också regelbundet en dialog med vår entreprenörer kring vilka åtgärder som är aktuella för kollektivtrafiken och för att erbjuda en trygg och säker arbetsmiljö för personalen i våra fordon.

Undvik att resa då många andra reser

Vi håller igång kollektivtrafiken, men om möjligt, försök att undvika att resa med oss under de tider på dygnet då flest reser. Vi behöver fortsatt hjälpas åt att hålla avstånd för att undvika att trängsel uppstår. Välj gärna att gå eller cykla om det är möjligt.

Köp din biljett i förväg

Framdörrarna är fortsatt stänga, vilket innebär att du ska ha köpt din biljett i förväg då köp framme hos föraren ej är möjligt. Åker du med biljett som du köpt i appen ska biljetten vara aktivierad när du kliver ombord. 

Råd om munskydd slutade att gälla 30 juni 2021

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om munskydd i kollektivtrafiken på tider då många människor reser samtidigt gäller inte längre. Det är givetvis fritt fram att fortsatt bära munskydd i kollektivtrafiken om det gör att du känner dig tryggare när du reser med oss.