Corona
Februari

Coronainformation - för din trygghet

Senast uppdaterad 30 september 2021

Även om många nu är vaccinerade behöver vi tillsammans fortsätta att visa omtanke om varandra. Samhället börjar så smått att öppna upp igen och nu är vi många som ska till skolan och jobbet. Det innebär att vi också är fler som rör oss i kollektivtrafiken. Det finns idag inte några krav på kollektivtrafiken att glesa ut, men vi fortsätter att jobba hårt för att det ska kännas tryggt att resa med oss i våra bussar.

Vi följer läget på våra turer och utvecklingen i samhället och anpassar oss så gott vi kan efter detta. All våra bussar är ute och rullar under peaktid (tiden då många reser), för att stärka upp de linjer där vi vet att det finns många resenärer. Vi hoppas att du vill hjälpa oss och tillsammans med oss skapa en trygg resa. Som resenär kan du visa omtanke och hänsyn genom att exempelvis inte resa med kollektivtrafiken när du har symtom.

Sedan den 29 september 2021 har Folkhälsomyndigheten inga särskilda råd eller rekommendationer för resor i kollektivtrafiken. Läs mer om detta på Folkhälsomyndighetens webbplats här:

Råd om munskydd slutade gälla 30 juni 2021.
Folkhälsomyndighetens allmänna råd om munskydd i samband med resor i kollektivtrafiken på tider då många människor vanligtvis reser gäller inte längre. Givetvis är det fritt fram att även fortsättningsvis bära munskydd om det gör att du känner dig tryggare när du reser med oss.