Resekort Värmlandskort
Mars

Har du haft ditt Resekort eller Värmlandskort sen starten 2012?

Livslängden på våra äldsta Resekort och Värmlandskort börjar gå mot sitt slut. Resekortet/Värmlandskortet (själva plastkortet) har en begränsad livslängd på 10 år efter tillverkningen vilket innebär att de första Resekorten/Värmlandskorten börjar närma sig sitt bäst före-datum och behöver bytas ut. Har du ett Resekort/Värmlandskort vars bäst före-datum har gått ut så visas ett felmeddelande i kortläsaren på bussen när du viserar ditt kort vid resa. Om ditt gamla kort har slutat fungera behöver du besöka vårt Kundcenter på Busstationen, Drottninggatan 43, så hjälper vi dig att föra över innehållet du har på det gamla kortet till ett nytt kort. Det nya kortet får du utan kostnad.

Hur vet jag när mitt Resekort/Värmlandskort slutar fungera?

Man kan inte se på kortet när det slutar fungera, en kortkontroll måste göras i en biljettmaskin på Kundcenter eller hos våra ombud. Observera att du inte kan byta ut ditt kort hos ombuden i Karlstad tätort utan måste göra detta på Kundcenter Busstationen, Drottninggatan 43. Vi har inga tekniska möjligheter att flytta över innehållet på ditt kort via telefon eller mejl.

Hur gör jag om jag inte kan betala min resa med mitt Resekort/Värmlandskort?

Man ska alltid ha ett giltigt färdbevis när man åker med oss. Du kan enkelt köpa en biljett i någon av våra appar, betalning sker med Swish eller bankkort.