Båtbuss
April

Så ser årets båtbusstrafik ut

Nu är trafiken för de populära båtbussarna spikad i Kollektivtrafiknämnden och sommaren bjuder på både nya stopp, fler turer och förlängda linjer.

Båtbussarna har funnits i Karlstad sedan 2008 och även i sommar kommer de att trafikera Klarälven, Vänerns skärgård och göra turer till och inom Karlstad, Grums, Hammarö och Kristinehamn. 

Årets nyheter:

  • Under många år har boende i Vålberg efterfrågat båtbusstrafik. Till sommaren kommer därför linjesträckningen för linje 97 och 98 att justeras så att ny start- och sluthållplats för de båda linjerna blir Vålberg.
  • Linje 99 mellan Lillängshamnen/Mörudden och V:a Söön är en linje med hög efterfrågan och får därför dubbelt så många turer jämfört med ifjol. 
  • Linje 90 förlängs från Björkås till Button Town Café under caféets öppettider för att möta den efterfrågan som finns för att resa dit med båtbuss.

Nu fortsätter arbetet inför säsongstart och om ett tag hittar du årets tidtabeller och annan information här på vår webbplats. Och som vanligt startar vi igång årets första båtbussar från Inre hamn i Karlstad 1 juni.

Båtbusstrafiken organiseras av Region Värmland under varumärket Karlstadsbuss, utifrån tillköpsavtal med Grums, Hammarö, Karlstads och Kristinehamns kommuner.