Stängda framdörrar
Januari

Nu stänger vi framdörrarna på bussarna

Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 kommer du som reser med buss i Värmland från och med måndag, 10 januari, bara att kunna stiga på och av genom de bakre dörrarna. Detta för att minska förarnas direktkontakt med resenärerna. Beslutet att stänga framdörrarna igen har tagits gemensamt av Keolis, Nobina och Region Värmland Kollektivtrafik.

När framdörrarna är stängda är det inte längre möjligt att köpa biljetter eller få hjälp med olika biljettfrågor framme hos föraren. Du behöver alltså ha köpt din biljett i förväg såsom mobilbiljetter, förköpsbiljetter från ombud och automater och periodbiljetter. Betalar du med reskssa eller åker på periodbiljett blippar du ditt kort som vanligt. Givetvis får du som behöver extra hjälp med rullstol, är synskadad, minderårig eller har andra särskilda behov även i fortsättningen hjälp av våra förare.

Detta gäller

  • Du köper enkelbiljett med reskassa och läser av periodbiljetter som vanligt i någon av kortläsarna ombord. 
  • Mobilbiljett ska vara aktiverad och visas upp för föraren vid ombordstigning.

Detta gäller när du reser med Värmlandstrafik


Även om många nu är vaccinerade behöver vi tillsammans fortsätta att visa omtanke om varandra. Med anledning av den ökande smittspridningen av covid-19 har regeringen och Folkhälsomyndigheten kommit med nya besked för kollektivtrafiken, som gäller från och med onsdag 8 december.

# Undvik att åka i rusningstid om du har möjlighet

# Använd munskydd om det är mycket folk när du åker

# Res inte med oss om du känner dig sjuk

Vi följer läget på våra turer och utvecklingen i samhället och anpassar oss så gott vi kan efter detta. Alla våra bussar är ute och rullar under peaktid (tider då många reser), för att stärka upp de linjer där vi vet att det finns många resenärer. Vi hoppas att du vill hjälpa oss och tillsammans med oss skapa en trygg resa.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer för resor i kollektivtrafiken på Folkhälsomyndighetens webbplats här.

Information om coronaviruset på flera språk

Region Värmland samverkar med Länsstyrelsen och Karlstads kommun för att nå ut med information om det nya coronaviruset på olika språk. I nuläget ges information på arabiska, dari, somaliska och tigrinja. Telefonlinjen har öppet tillsvidare.

Telefonnummer: 010-831 80 10
Öppettider: 09.00–12.00 och 13.00–15.00