Sommarsidan
Juni

Ny sommarsida listar hemesterpärlor

Nu, i samband med att sommartidtabellen startar, lanserar Region Värmland Kollektivtrafik en sommar-webbsida med ett 50-tal tips på destinationer dit du kan resa med Båtbuss, buss eller tåg i sommar.

Kultur, natur, båtbusstur eller svalkande bad – Värmland erbjuder en palett av upplevelser. Med webbsidan sommarresor.varmlandkollektivtrafik.se hoppas Region Värmland att fler ska upptäcka att det är möjligt att resa hållbart till många sommarpärlor i Värmland.

– Vår ambition är att kollektivtrafiken alltid ska finnas med som ett relevant alternativ vid alla typer av resor, såväl till jobb och skola som till fritidsändamål och nöjen, säger Mattias Bergh, trafikdirektör Region Värmland.

Ta mig till sidan >>

Webbsidan är en av många satsningar inför sommaren. I sommarutbudet hittar värmlänningarna och besökarna även specialtrafik till Glaskogen, möjlighet att ta med cykel på bussen, nyheter inom båtbusstrafiken och extra rabatter på biljetter som passar för fritidsresande.

– Många kopplar ihop kollektivtrafiken med resor till jobb och skola, men vi erbjuder så mycket mer än så. Kanske att vi, genom att bidra med restips och bra biljetterbjudande, kan inspirera till fler hållbara resor även på fritiden, säger David Widlund, marknadschef Region Värmland Kollektivtrafik.