Välj rätt biljett

Enkelbiljetter

För dig som reser vid enstaka tillfällen passar enkelbiljetter.

Mobilbiljett

Du kan enkelt köpa din enkelbiljett i vår app med swish eller betalkort/kreditkort.

Läs mer om appen och köp av mobilbiljetter

Enkelbiljett laddat på engångskort

Enkelbiljett kan du köpa hos vårt kundcenter eller något av våra ombud och är då laddat på ett engångskort. Du bestämmer själv när du vill att biljetten ska aktiveras. Engångskorten med en enkelresa är giltiga för aktivering i upp till 365 dagar från inköpsdatum. 

Enkelbiljett som pappersbiljett

En enkelbiljett kan även köpas som en pappersbiljett i en av våra biljettautomater. Biljetten börjar gälla direkt från inköp och är giltig för resa och övergång i 60 minuter. 

Resekort med reskassa

Reser du lite då och då passar det bra att resa med reskassa. Du reser för ett billigare pris än med vanliga enkelbiljetter. Reskassa laddas på ett resekort och är opersonligt och kan användas för att betala för flera personer. Då ska betalningen ske framme hos föraren. 

Se saldo
Du kan enkelt se hur mycket pengar du har kvar på din reskassa ombord på bussen. Tryck på knappen "saldo/giltighet" på kortläsaren i bussen och håll ditt kort framför läsaren på det orangea området.

Byte av ålderskategori
Du ansvarar själv för bytet av kategori när du går från en ålderskategori till en annan. Du kan inte själv byta kategori på ditt resekort, utan du får vända dig till vårt kundcenter eller besöka något av våra andra ombud. De hjälper dig.

Uppdaterad den