Välj rätt biljett

Periodbiljetter

Periodbiljett

Reser du ofta är det billigaste alternativet en periodbiljett. Alla periodbiljetter laddas på ett resekort och är opersonliga. De kan användas av flera personer, men endast av en person per resa. (Du som reser ansvarar för att kraven för en viss ålderskategori uppfylls). Med en periodbiljett reser du hur mycket du vill under periodens giltighet. Vi erbjuder flera olika alternativ till perioder,14 dagar, 30 dagar, halvårskort, årskort, sommarkort, skolkort och Flex 10/60.

Se hur länge din period gäller
Du kan enkelt se hur länge din period är giltig. Tryck på knappen "saldo/giltighet" på kortläsaren i bussen och håll ditt kort framför läsaren på det orangea området.

Skolkort

Elever som går i grundskola eller gymnasium kan köpa ett skolkort som gäller terminsvis. Skolkortet gäller för resor alla dagar under hela trafikdygnet och det gäller på hela linjenätet. 

Terminsperioderna hittar du i vår prislista

Flex 10/60

Jobbar du hemifrån några dagar i veckan eller behöver du ta bilen till jobbet då och då?  Biljetten Flex 10/60 består av 10 valfria resdagar som ska användas inom en 60 dagars period från inköpsdatumet av produkten. Resdagarna ligger vilande och aktiveras en i taget de dagar du väljer att resa. När du aktiverar en resdag gäller biljetten i 24 timmar från aktiveringstiden. Under dina resdagar reser du obegränsat på hela linjenätet i den zon du valt. Biljetten finns att köpa hos våra ombud. Tyvärr går det inte att köpa biljetten i Karlstadsbuss app på grund av tekniska begränsningar. Men vill du ha biljetten tillgänglig i din mobil så går det lika bra att ladda ner Värmlandstrafiks app och köpa biljetten där. Den finns för olika zoner beroende på vart i Värmland du ska resa.

Läs mer om zoner och priser i Värmland

Kolla giltighetstid och kvarvarande resdagar för Flex 10/60
På originalkvittot för köpet av produkten syns köpdatumet som även är startdatumet för din 60 dagars period.

Giltighetstiden och kvarvarande resdagar kan du se genom att göra en kortkontroll på bussen när du inte har en resdag aktiverad. Tryck på knappen "saldo/giltighet" på kortläsaren på bussen och håll ditt kort framför läsaren på det orangea området.

Du kan även besöka ett ombud så hjälper de dig att se giltighetstiden och antalet kvarvarande resdagar. 

Sommarkort

Sommarkort för 2022 gäller för resor i hela länet med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik mellan 6 juni - 21 augusti.

Uppdaterad den